30 Mayıs 2017 09:18

KESK'ten ihraçlara karşı İzmirlilere destek çağrısı

KESK İzmir Şubeler Platformu, Gülmen ve Özakça'nın yaşaması ve KHK ile ihraç edilenlerin işlerine geri dönmesi için destek çağrısı yaptı.

Paylaş

KESK Şubeler Platformu, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yaşaması ve kamudan KHK ile ihraç edilenlerin işlerine geri dönmesi için İzmirlilere mücadelelerine destek verme çağrısı yaptı.

Darbe girişiminin ardından OHAL'le birlikte ülke genelinde binlerce KESK üyesi herhangi bir soruşturmaya tabi tutulmadan kamudaki görevlerinden ihraç edilirken, ihraçlara karşı KESK'in başlatmış olduğu eylemler de devam ediyor.

KESK üyesi kamu emekçileri, İzmir'de her hafta Çarşamba ve Cumartesi günleri farklı bir ilçe meydanında yaptıkları basın açıklamaları ve oturma eylemleriyle OHAL'in kaldırılmasını, KHK'lerin iptal edilmesini talep ediyor. Kamu emekçilerinin bu haftaki eylemlerinin ilki 31 Mayıs Çarşamba akşamı saat 19:00'da Karşıyaka Çarşı girişinde, ikincisi ise 3 Haziran Cumartesi günü saat 14:00'te Şirinyer Forbes girişindeki mini amfitiyatroda olacak.

'HÜKÜMET SAĞIR VE DİLSİZİ OYNUYOR'

Devam eden eylemlerle ilgili KESK İzmir Şubeler Platformu destek çağrısında bulundu. Hükümetin yaklaşık 250 gündür taleplerine yönelik sağır ve dilsizi oynadığının ifade edildiği açıklamada "Bizi açlıkla, işsizlikle terbiye etmeye çalışıyor, işlerimize geri dönme taleplerimiz dikkate alınmıyor. Yargılanmaktan korkan bizler değiliz, bu ülkeyi çetelere teslim eden, darbecilere teslim eden, yolsuzlukların üzerini örtemeye çalışan bizler değiliz. İşimize geri dönmek için sesimizi duyurmaya çalıştık Biliyoruz ki, bu haklı ve meşru taleplerimiz insanlığın vicdanında kabul görmekte, ancak ''İşimizi geri istiyoruz'' talebimiz ve mücadelemiz siyasi iktidar tarafından ülkemizin her yanında baskı ve gözaltılarla engellenmeye çalışılmaktadır" denildi.

'SESİNİZLE YANIMIZDA OLUN'

İhraç edilenlerin işlerine geri dönmesi ve Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'nın yaşayabilmesinin halkın desteği ve dayanışması ile mümkün olabileceğinin altını çizildiği açıklama şöyle sürdürüldü: "Bu nedenle İzmir'in demokratik kamuoyuna ve vicdanına seslenmek istiyoruz; İzmirli yurttaşlarımıza, İzmir milletvekillerine, İzmirli sanatçılara, yazarlara, şairlere, bilim insanlarına, işçi sendikalarına, meslek odalarına, Alevi derneklerine, yöre derneklerine, siyasi partilere ve bütün emek demokrasi güçlerine çağrımızı yineliyoruz. Eylem etkinliklerimizde, sesinizle, sözünüzle, katkılarınızla yanımızda olmanızı istiyoruz. Güç verir mücadelemize desteğinizi büyütürseniz, işimize geri döneriz". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çaycuma Uçurtma Şenliği 4 Haziran’da

SONRAKİ HABER

Antalya’da basın özgürlüğü yargılanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...