30 Mayıs 2017 08:38

İngiltere’de yoksulluk: Gıda paketlerine talep artıyor

The Guardian'ın haberine göre İngiltere'de 2 bin 24 gıda bankasının dağıttığı yardım paketlerine talep her geçen gün artıyor.

Paylaş

İngiltere genelinde yoksullara hizmet veren 2 bin 24 gıda bankası olduğu açıklandı.

Bağımsız  Yiyecek  İçecek Yardım Network’unun yaptığı araştırmanın sonuçları İngiltere’de ihtiyaç sahiplerine hizmet veren 2 binin üzerinde gıda bankası olduğunu ortaya koydu. İhtiyacın her geçen gün arttığına dikkati çekilirken, 2016-2017 yılları arasında 1.2 milyon yiyecek paketinin yardıma ihtiyacı olanlara ulaştırıldığı ifade edildi.

The Guardian gazetesi, acil yiyecek yardım paketlerinin haftalık olarak ihtiyaç sahiplerine verildiği ve talebin her geçen gün attığını belirterek,  yardımın 1373 merkezden dağıtıldığını vurguladı.

KİLİSELER DE EK YARDIM YAPIYOR

İhtiyacın her geçen gün arttığına dikkati çekilirken, bu 2 bin 24 yardım bankası içinde  özel yardım  yapan kilise, hastane, çocuk yardım kurumlarının bulunmadığı vurgulandı.

Londra Queen Mary Üniversitesi’nden Prof Dr. Jon May, son beş yıldır yardıma ihtiyacı olanların sayısının arttığına dikkati çekerek, bunu değişen coğrafya ve fakirliğe bağladı.

Yardım ağının Londra’dan başlayarak İngiltere’nin her köşesine yayıldığını belirten May, haritanın hergeçen gün genişlemesinin İngiltere’de fakirliğin artışının en büyük göstergesi olduğunu iddia etti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Trump’ın yeni gündemi Ukrayna-Donbass krizi

SONRAKİ HABER

'Akdeniz'i temizleyelim': 2 saatte 500 kg çöp toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...