30 Mayıs 2017 08:32

Trump’ın yeni gündemi Ukrayna-Donbass krizi

Washington Times'ın haberine göre Donald Trump yönetimi, Donbass'taki çatışmaların sonlanması için Rusya ile müzakerelere başlama niyetinde.

Paylaş

Washington Times gazetesi, “ABD, Ukrayna krizi ile ilgili sessizliğini bozarak çözüm girişimlerine dahil olmaya karar verdi” dedi.

Gazete, Donald Trump yönetiminin, Ukrayna’nın doğusunda tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donbass bölgesinde yaşanan çatışmaların sonlandırılmasına yönelik Rusya ile müzakerelere başlama niyetinde olduğunu yazdı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın, konuyu Rusyalı mevkidaşı Sergey Lavrov ile ele aldığı belirtilen haberde, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, Ukrayna konusunda Rusya Başkan Yardımcısı Vladislav Surkov ile müzakereleri yürütmesi için yeni bir ismi atamaya hazırlandığı kaydedildi.

‘RUSYA’YA AKTİF ŞEKİLDE KARŞI KOYACAK’

Trump yönetiminin Ukrayna konusunda Moskova ile anlaşma sağlayamaması halinde, “Putin’in gerçek niyetlerinin ortaya çıkacağı” savunulan haberde, “Bu durumda Trump’ın, Ukrayna hükümetini ve ordusunu destekleyerek, Rusya saldırganlığına aktif şekilde karşı koymaktan başka seçeneği kalmayacak” denildi.

Ukrayna’da 2014 yılında yaşanan Batı yanlısı eylemler sonrası hükümet devrilmiş, Kırım Rusya Federasyonu’na bağlanırken, ülkenin doğusunda Donetsk ve Lugansk bölgelerinde Rusya yanlısı “halk cumhuriyetleri” tek taraflı bağımsızlık ilan etmişti.

Belarus’un başkenti Minsk’te, 11-12 Şubat 2015 tarihinde, Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaların çözümüne ilişkin görüşmeler yapılmış ve Ukrayna’da barış ve ateşkesi öngören Minsk anlaşmasının uygulanmasına yönelik tedbirler belgesi imzalanmıştı. Ateşkes kararına rağmen bölgede çatışmalar hâlâ devam ediyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tecavüz sanığına 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

İngiltere’de yoksulluk: Gıda paketlerine talep artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...