30 Mayıs 2017 05:32

MEB, dini etkinlik için geçen yılın 5 katı bütçe ayırmış

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet gibi çalışıyor. Dini etkinlikler için 2016’da 680 bin olan bütçe, 2017’de 5 kat artarak 3 milyon 700 bine ulaştı.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in soru önergesine verdiği yanıtlar “bilim, kültür, sanat” faaliyetlerindeki “fakirleşme” tablosunu ortaya koydu.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre; MEB Stateji Geliştirme Başkanlığı’nın hazırladığı 2017 performans raporuna göre; 2017’de öğrencilerin sanat, bilim, kültür ve spor alanlarındaki faaliyetlere katılımının artırılması için sadece dini etkinlikleri yeterli gören MEB, hedefler doğrultusunda en büyük bütçeyi Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne ayırdı. Bakanlığın Emir’e ilettiği yanıtlarda dini etkinlikler için 2016’da 680 bin TL olarak belirlenen belirtilen bütçe, 2017’de 5 kat artarak 3 milyon 700 bin TL’ye ulaştı.

Bakanlık cevabında ayrıca 2016’da Türkiye genelinde kütüphanesi olan okul oranının yüzde 47’de kaldığı ifade edildi. Ayrıca, dini etkinlikler dışındaki kültür faaliyetlerinin tek tek listesini isteyen Emir’e bakanlık, sadece 2012’de başlatılan ve liseli gençlere için trafik güvenliği konusunda farkındalığı arttıracak “Trafikte Gençlik Hareketi Projesi” cevabını verdi ancak bakanlık bu projeye de genel bütçeden herhangi bir pay ayrılmadığını itiraf etti.

Emir, şöyle konuştu: “Kültürel ve sosyal iktidar dediğiniz zaman bu aslında hegemonyayı tarif eder. Bundan sonra sosyal ve kültürel iktidarla da dindar ve kindar nesil yetiştirme hayallerine ulaşacaklar.”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı Ensar Vakfı etkinliğinde “Biz 14 yıldır kesintisiz iktidarız. Ama hâlâ sosyal ve kültürel iktidarımız konusunda sıkıntılarımız var” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tecavüz edip yüzüğünü çaldı, 'imitasyon' indirimi aldı

SONRAKİ HABER

Rezidans inşaatında çalışan işçilerin konteynerinde yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...