30 Mayıs 2017 01:19

Cam işçileri: Tek seçeneğimiz üretimi durdurmak

Günlerdir talepleri ve grev hakkı için direnen cam işçileri mücadelede kararlı. İşçiler 'Tek seçeneğimiz üretimi durdurmak' diyor.

Paylaş

Fırat TURGUT
İstanbul

Kristal-İş üyesi Şişecam işçilerinin grev yasağına karşı eylemleri devam ediyor. Önceki gün Kırklareli Otocam fabrikasında işçilerin attığı “Şalter inecek bu iş bitecek” sloganı, dün Eskişehir ve Bursa’da bulunan fabrikalarda da tekrarlandı. Tek seçeneklerinin üretimi durdurmak olduğunu ifade eden cam işçileri, Kristal-İş’e “Daha ileri kararlar alalım” dedi. Fabrikaları dolaşmaya başlayan Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş ise Eskişehir’de yaptığı açıklamada üretimin her vardiyada 1.5 saat durdurulacağını söyledi. Çetintaş, “Bizlerin sizlere yanlış yapacağını asla düşünmeyin. Dedikleriniz olacak” dedi.

CAM İŞÇİSİ GÜNLERDİR DİRENİYOR

Günlerdir talepleri ve grev hakkı için direndiklerini belirten Lüleburgaz’dan bir cam işçisi, “Otocamın grup sözleşmesinden kesinlikle ayrılmaması, en fazla 2 yıllık sözleşme imzalanması, taslaktaki bütün maddelerin eksiksiz geçmesi, istenilen rakamlardan tek kuruş düşmemesi ve bu talepler yerine getirilirken kesinlikle işçinin onayının alınması bizim olmazsa olmazımızdır” dedi. Her vardiyada 1’er saat iş durdurma eylemine ve her vardiya çıkışında fabrika önünde beklemeye devam ettiklerini dile getiren işçi şöyle devam etti: “Şimdi sendikanın aldığı karar doğrultusunda üretimi 1.5 saat durduracağız. Yaptığımız eylemler de bu karar da önemli ama tabanın beklentisi daha yüksek. İşçi daha ileri adımlar atılmasını bekliyor. Biz hepimiz şalterin inmesiyle bu işin çözüleceği konusunda hemfikiriz. Bu saatten sonra tek seçeneğimiz üretimi durdurmak.”

İŞÇİ EN İLERİ MÜCADELEYE HAZIR

Başından beri örnek gösterilen metal işçilerinin EMİS sürecindeki tavrıyla hareket edilmesi gerektiğini ifade eden başka bir cam işçisi de “İşçi en ileri mücadeleye hazır. Sendikamızla görüşme bile yapmayan işverene gücün kimde olduğunu, kararlılığımızı net bir şekilde fiili olarak göstermemizin zamanı geldi” dedi. Bu süreçte Kristal-İş Genel Merkezinin de bir dayanışma ağı kurmasını gerektiğini dile getiren işçi, “Meydanlarda açıklamalar eylemler yapılmalı. Direnişi yaymalı, dayanışmayı büyütmeliyiz. Sendikamız için de bizler için de bu donem hayati bir öneme sahip. Layıkıyla mücadele ettiğimiz takdirde, bu dönem sendikamız Kristal-İş’in de biz cam işçilerinin de mücadele tarihine altın harflerle yazılır. Aksi takdirde mücadele tarihimize bir kara sayfa bırakmış oluruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İşçiler kıdem tazminatı için harekete geçiyor

SONRAKİ HABER

Anadolu Cam işçileri: Sendika ‘Cam çıkmayacak’ desin çıkmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...