29 Mayıs 2017 23:12

TBMM'de keşif yapan IŞİD'cinin görüntüleri silinmiş

TBMM'de keşif yaptığı iddia edilen IŞİD militanının görüntüleri, 'güvenlik kamerası kayıtları bir ay saklandığı' gerekçesiyle bulunamadı.

Paylaş

TBMM'de, güvenlik kamerası kayıtlarının sadece 1 ay korunduğu ortaya çıktı. TBMM Genel Sekreterliği, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun talep ettiği ve bir IŞİD militanının Meclis bahçesinde keşif yaptığı iddiasına yönelik kamera kayıtlarını, 1 aydan fazla korunmadığı gerekçesiyle veremedi.

Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, geçtiğimiz şubat ayında, bir IŞİD militanının Meclis bahçesinde keşif yaptığı iddiaları üzerine, TBMM Genel Sekreterliği'nden konuya ilişkin kamera kayıtlarını talep etti.

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Tanrıkulu'nun talebine şu cevabı verdi:

"1 Ekim - 1 Kasım 2016 tarihleri arasında TBMM bahçesine ve civarına ait kamera kayıtları talep edilmektedir. TBMM Güvenlik Yönetmeliği'nin 42. maddesinin 3. fıkrası gereğince görüntü kayıtları Bilgi İşlem Başkanlığı'nca en fazla 1 ay muhafaza edildiğinden, talep edilen tarih aralığında TBMM bahçesine ve civarına ait kamera kaydı bulunamamıştır" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkan Elçi’den Kadir Demirel taziyesi: Ölüm herkes için

SONRAKİ HABER

Bafa gölü yaşam mücadelesi veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...