06 Temmuz 2012 09:10

Denetim yapılsa kaza sayısı azalır

İSTANBUL İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisinin son 6 ayda iş cinayetlerinde 366 işçinin öldüğünü açıklaması üzerine Uşak’taki işçilerin görüşlerini aldık.  Geçtiğimiz hafta Meclisten geçen İş Sağlığı ve Güvenliği yasasından haberları olmadığını söyleyen iş&c

Denetim yapılsa kaza sayısı azalır
Paylaş
Mustafa Bıyıklı

İSTANBUL İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisinin son 6 ayda iş cinayetlerinde 366 işçinin öldüğünü açıklaması üzerine Uşak’taki işçilerin görüşlerini aldık.  

Geçtiğimiz hafta Meclisten geçen İş Sağlığı ve Güvenliği yasasından haberları olmadığını söyleyen işçiler, sigortasız, taşeron firmalarda güvencesiz çalıştırıldıklarını dile getirdi.  

Az tehlikeli işlerde 2 yıl, çok tehlikeli işlerde 1 yıl sonra yasanın yürürlüğe gireceğini öğrenen işçiler, 1 yıl içinde ölecek olanlardan kimin sorumlu olacağını soruyor. İş cinayetlerinde ölümlü kazaların en çok yaşandığı sektör olan inşaat sektöründe çalışan Vedat Atlı,  inşaat sektöründe çalışma koşullarının çok kötü olduğunu, güvenlik tedbirleri alınmadığını, inşaatların denetlenmediğini söyledi. Denetimin yapılması durumunda iş cinayetlerinde yüzde 90’lara varan düşüş yaşanacağını dile getiren Atlı, “Abimin çalıştığı inşaatta bir işçi 6. kattan düştü hâlâ komada yatıyor. Patron ceza vermemek için sigortasını kazanın ardından yapmış” diye konuştu.  (Uşak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kültür Sanat-Sen yetkili sendika

SONRAKİ HABER

Narlıdere’de kamp şenliği yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...