29 Mayıs 2017 19:54

45. İstanbul Müzik Festivali başladı

İKSV tarafından düzenlenen 45. İstanbul Müzik Festivali, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Paylaş

İstanbul'daki sanatseverleri 45 yıldır klasik müziğin en iyi ve en yeni örnekleriyle buluşturan, 3 bine yakın gösteride 3,5 milyon seyirciyi ağırlayan İstanbul Müzik Festivali’nin 45’incisi, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreni ve konserle başladı. "Sıradışı" temasıyla 29 Mayıs - 21 Haziran tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak festival, klasik repertuvarın yanı sıra yeni keşifler, disiplinler arası çalışmalar, multimedya öğelerinden yararlanan yapımla, farklı dönemler ve müzik türleri arasında etkileşim kuran performanslarla yepyeni konser deneyimleri yaşatacak.

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Elginkan Topluluğu İcra Meclisi Başkanı Gaye Akçen’in ev sahipliğinde düzenlenen açılış töreninde, 1996’dan bu yana Boğaziçi Üniversitesi’nin Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri’nin direktörlüğünü sürdüren, müzik yazarı ve öğretim görevlisi Evin İlyasoğlu’na festivalin “Onur Ödülü” takdim edildi.

PHILIP GLASS’A YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

Festivalin “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” ise, yaşayan en ünlü klasik müzik bestecilerinden Philip Glass'a verildi. Törene katılamayan Glass’ın ödül konuşması açılış töreninde video üzerinden izleyicilere aktarıldı.

Törenin ardından 45. İstanbul Müzik Festivali, 2015 Çaykovski Yarışması Viyolonsel Dalı birincisi Andrei Ioniță’ya Sascha Goetzel yönetimindeki festival yerleşik orkestrası Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın eşlik ettiği konser ile başladı. Andrei Ioniță konserde Saint-Saëns 1. Viyolonsel Konçertosu’nu yorumlarken Goetzel yönetimindeki BİFO ise Islamey ve Rosenkavalier Süiti’ni seslendirdi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te 8 eski polis 'FETÖ'den tutuklandı

SONRAKİ HABER

Ergün: Üçüncülük şansımız devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...