06 Temmuz 2012 09:09

Kültür Sanat-Sen yetkili sendika

KÜLTÜR SANAT-SEN, konfederasyonu KESK’e yönelik karalama operasyonlarına, tutuklamalara; tiyatrolara ve sanatçılara yapılan tüm saldırılara rağmen, hizmet kolunda bu sene de ‘yetkili sendika’ oldu.  AKP ve kurum yönetimlerinin desteğiyle faaliyet gösteren sendikalar karşısında Kültür Sanat-Sen, 4 bin 35 üyesiyl

Kültür Sanat-Sen yetkili sendika
Paylaş

KÜLTÜR SANAT-SEN, konfederasyonu KESK’e yönelik karalama operasyonlarına, tutuklamalara; tiyatrolara ve sanatçılara yapılan tüm saldırılara rağmen, hizmet kolunda bu sene de ‘yetkili sendika’ oldu.  AKP ve kurum yönetimlerinin desteğiyle faaliyet gösteren sendikalar karşısında Kültür Sanat-Sen, 4 bin 35 üyesiyle 2012 yılında da hizmet kolunda “genel yetkili”sendika oldu.

‘KESK’İ BİTİREMEYECEKLER’

Sendikadan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Uzunca bir süredir sendikalara, emek ve demokrasi mücadelesi yürüten kesimlere yönelik olarak sürdürülen yoğun baskı ve sindirme uygulamaları tüm hızıyla devam etmesine rağmen, baskıyla, zorbalıkla, tehditle, itibarsızlaştırma politikalarıyla ülkedeki tek gerçek konfederasyon ve sendika olan KESK ve Kültür Sanat-Sen’i bitiremeyeceklerdir” denildi.

“Merkezi ve yerel idarecilerin baskı ve yönlendirmeleri ile hükümet güdümlü sendikaların 11 hizmet kolunun 10’unda yetkiyi aldıkları” belirtilen açıklamada, “Bu durum, hükümet güdümlü konfederasyon ve onun hizmet kolumuzda örgütlü sendikasının önümüzdeki dönemde ‘genel yetkiyi’ alabilmek için her yola başvuracağını, kendi sendikalarına üye olmayan kültür, sanat ve turizm emekçilerine yönelik baskı ve yıldırma politikalarının artarak devam edeceğini göstermektedir” denildi.  

‘SENEYE DE YETKİYİ VERMEYECEĞİZ’

Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, yetkili sendika olmalarının ardından bu sene çalışmalarının daha yoğun geçeceği bilgisini verdi. Demirkaya, “Bir sanat-bilim kurulu oluşturacağız ve bu kurul hükümetinin planladığı yasa tasarılarını inceleyecek. Mevcut yasa tasarısının gerçekten yeterli olup olmadığını, yasanın gereklerinin uygulanmasını kontrol edeceğiz” dedi.

Demirkaya, “Biz yüzümüzü emek mücadelesine döndük. Emekçiler de bunun farkındalar. Toplusözleşme masasında bizi yıldıramayan, mücadelemiz karşısında duramayan hükümet, çareyi konfederasyonumuz ve sendikalarımızın üyelerini tutuklamakta bulmuştur. Biz bu sene yetkiyi vermedik. Önümüzdeki sene de vermemek için çalışmalarımızı yükselteceğiz” diye konuştu.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dikili 6. Türkiye Tiyatro buluşması başlıyor

SONRAKİ HABER

Denetim yapılsa kaza sayısı azalır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...