29 Mayıs 2017 16:28

Ihraç eylemlerine katılan eğitimcilere ev hapsi verildi

Adana'da önceki gün gözaltına alınan KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen üyesi 8 öğretmenden 5’ine ‘ev hapsi’ cezası verildi.

Paylaş

Adana'da geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 8 Eğitim emekçisinin sendikal faaliyetlerinden dolayı gözlatına alındıkları öğrenildi. KHK ile ihraç edilen 8 emekçiye çoğu ihraçların geri dönemesi ve OHAL'in kaldırılması eylemleri soruldu. Eylemlere DHKP-C adına katıldıları iddia edilen emekçiler  ve müdafi avukatlar söz konusu eylemlerin  üyesi oldukları Eğtim Sen'in çağrısı ile yapılan basın açıklamaları   olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu' nun sabıka kaydı temiz olmasına rağmen 8 emekçi gibi işlerine geri dönme talebi açlık grevi yaptığı sırada tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için dillendirdiği DHKP-C iddiasının  ardından bu operasyonun yapılması dikkat çekti. 

DELİL YOK, EV HAPSİ VAR 

Eylemlere kimden talimat alarak katıldıları sorulan Eğitim Sen'li 8 emekçi bugün savcılığa  sevk edildi. Emekçilerden 3'ünün adli kontrol ile serbest bırakılmasını isteyen Savcılık 5'ini ise tutuklama talebi ile mahkemeye sevk etti. Avukatlar ev baskınlarında suç unsuru olacak bir şey bulunmadığını belirterek dosyada örgüt üyeliğine dair  hiç bir şey olmadığını ve kaçma şüphelerinin olmadığını söyledi. Ancak  mahkeme C. D, H.K. ve S.Ö'yü imza şartı ile serbest bırakırken A.A, N.G, M.C, M.D. ve M.S.S'e suçun mahiyetinin değişebileceği gerekçesi ile ev hapsi verdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gezi Parkı bariyerlerle çevrildi

SONRAKİ HABER

Gökhan Çetin: Bu karanlığı dayanışma ile aşabiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...