29 Mayıs 2017 15:47

Veli Ağbaba: İşçiyi aza razı etmek istiyorlar

CHP'li Veli Ağbaba, zorunlu arabuluculuk tasarısı ve kıdem tazminatının fona devredilmesi girişimlerine tepki gösterdi. 

Paylaş

CHP İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hükümetin hazırladığı zorunlu arabuluculuk tasarısı ve kıdem tazminatının fona devredilmesi girişimlerine tepki gösterdi. 

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, İş Mahkemeleri Kanun Tasarısı ile zorunlu arabuluculuk sisteminin dayatıldığını söyledi. Tasarıya göre  işçi ile işveren anlaşmazlık yaşadığında iş mahkemesinden önce ara bulucuya gitmek zorunda olacağını belirten Ağbaba, “Ara buluculuk, yalnızca tarafların eşit olduğu durumlarda etkili olur. Mevcut düzende, işçi ile işverenin eşit şartlarda hak arayamayacağı zaten ortadayken, bir de bu süreci zorlaştırmak, emekçilerin kalesine bir gol daha atmaktır. Yüzde 100 haklı bir işçinin, ara bulucuya gitmeye zorlanmasının mantığı nedir? Burada amaç, işçi haklı olsa da üzerinde baskı oluşturarak daha azına razı etmektir” dedi. 

Kıdem tazminatı fonuna da tepki gösteren Ağbaba, “Çalışma Bakanı, fona devir için oldukça heyecanlı gözüküyor. Planı da müjde olarak anlatıyor. Sayın Müezzinoğlu’ya soruyoruz, bu fon planı uzun süredir gündemde, madem büyük müjdeydi neden referandum öncesi Meclise getirmediniz? Çünkü bu plan emekçilerin hayrına değil ve sandıkta gelecek tepkiden korktular” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kani Beko: Yargı özelleştiriliyor

SONRAKİ HABER

Batman’da ücretsiz ekmek kuyruğu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...