29 Mayıs 2017 12:45

EMEP ve HDP ilçe başkanlarıyla birlikte 11 kişi serbest

Gülmen ve Özakça’nın tutuklanmasını Kadıköy’de protesto edenlere yönelik  polisin saldırısında gözaltına alınan 11 kişi 7 gün sonra serbest bırakıldı.

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasını Kadıköy’de protesto edenlere yönelik  polisin saldırısında gözaltına alınan 11 kişi 7 gün sonra serbest bırakıldı.

KHK ile ihraç edildikten sonra işlerine dönme talebiyle açlık grevi başlatan Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasını Kadıköy’de protesto edenlere yönelik  polisin saldırısında gözaltına alınan 11 kişi 7 gün sonra serbest bırakıldı.

Aralarında Emek Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Erhan Yunus Demir ve HDP Kadıköy İlçe Eş Başkanı Ercan Demir’in de aralarında olduğu 11 kişi dün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesine sevk edildi. 11 kişi savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltındakiler için adliye önünde açıklama yapıldı. Eylemde konuşan EMEP Kadıköy İlçe Başkanı Yunus Demir,  “OHAL’in her türlü baskısını gözaltı sürecinden savcılığa kadar yaşadık. Bugün bizim dışımızda işçiler, Kürt halkı da bu süreci sıcağı sıcağına yaşamaktadır. Cam işçilerinin grevleri yasaklanmakta. Kamu emekçileri işinden olmaktadır. Bizleri içeride yalnız bırakmayan parti örgütüme, gençlik örgütüme,  Hayır Meclisi içinde yer alan tüm kurum ve aktivistlerine bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum.OHAL’e ve tek adama karşı mücadelemiz devam edecektir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

8 Yılda yaklaşık 4 milyon kişi işsizlik ödeneği aldı

SONRAKİ HABER

Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçağı düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...