06 Temmuz 2012 09:07

Leyla’nın Evi son kez İzmir’de

21 yıldır dünya tiyatrosunun en önemli yapıtlarını, Türk tiyatrosunun en seçkin profesyonelleriyle sunan Tiyatrokare,  “Leyla’nın Evi” adlı müzikli oyunla, genel istek üzerine on beşinci ve son kez İzmir’e geliyor. Oyun 9 Temmuz Pazartesi 21.00’de Karşıyaka Bostanlı Tiyatrosunda sergilenecek.Zülfü Livane

Leyla’nın Evi son kez İzmir’de
Paylaş

21 yıldır dünya tiyatrosunun en önemli yapıtlarını, Türk tiyatrosunun en seçkin profesyonelleriyle sunan Tiyatrokare,  “Leyla’nın Evi” adlı müzikli oyunla, genel istek üzerine on beşinci ve son kez İzmir’e geliyor. Oyun 9 Temmuz Pazartesi 21.00’de Karşıyaka Bostanlı Tiyatrosunda sergilenecek.
Zülfü Livaneli’nin pek çok dile çevrilen yapıtı, geçtiğimiz yıl Fransa’da ayın kitabı seçildi. Nedim Saban tarafından sahneye konan oyun, Almanya başta olmak üzere pek çok uluslar arası ve ulusal festivalden davet alarak, Türk tiyatrosunda son yılda ortaya çıkan yapıtlar arasında gurur kaynağı oldu.
İzmir seyircisi tarafından her turnesinde ilgiyle izlenen oyun, davetler ve genel istek üzerine daha önce 14 kez İzmir’e geldi. Oyunda, çeşitli hilelerle evinden edilen Leyla’nın, Boğaziçi’den Beyoğlu’ya gelmek zorunda kalması ve kendisiyle taban tabana zıt olan Hip hop şarkıcısı Roxy ile yaşaması konu ediliyor. Yaşları ve hayat görüşleri hiç benzemeyen kişilerin birlikte yaşamasıyla ortaya çıkan ilginç ve komik gerilim, oyunun ana temasını oluşturuyor.
“Roxy” adlı Almanya’da büyüyen ve kendi kültüründen kopan Türk kızını Ayça Varlıer, Leyla’yı Celile Toyon’un oynadığı oyunda, çocukluğunun kahramanı Leyla ile son aşkı Roxy arasında kalan gazeteciyi İzmir kökenli başarılı oyuncu Halim Ercan oynuyor.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Komiser, polis eşini öldürüp intihar etti

SONRAKİ HABER

Klasik müzik, yaz boyunca Gümüşlük’te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...