29 Mayıs 2017 12:11

Haydarpaşa’dan kitaplara yolculuk başlıyor

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği 9. Kitap Günleri, 3-11 Haziran günlerinde tarihi Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirilecek.

Paylaş

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği 9. Kitap Günleri, 3-11 Haziran günlerinde tarihi Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirilecek.

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Kitap Günleri başlıyor. Kadıköy Belediyesi tarafından geçen yıl ilk kez tarihi Haydarpaşa Garı’nda düzenlenen ve 100 bin okurun ziyaret ettiği Kitap Günleri, bu yıl yine Haydarpaşa Garı’nda düzenlenecek.

200’e yakın yayın evinin stand açıp 835 yazarın imza gününde okurla buluşacağı garda kitap günlerinde şiir, sinema, politika, edebiyat, sağlık, beslenme, hayat konulu 86 söyleşi yapılacak.

Açılışı 3 Haziran Cumartesi günü saat 13.00’de yapılacak olan Kitap Günleri’nin bu yıl ki onur Füruzan. “Parasız Yatılı” ile Türkiye edebiyatına büyük katkı sağlamış olan Füruzan, açılış günü imza standında okurlarıyla buluşacak.

Kitap Günleri’nde  “Yayıncılık Onur Ödülü” ise 30 yıla yakın Cumhuriyet gazetesinde çalışan, 7 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Turhan Günay’a verilecek. Günay’ın ödülünü çalışma arkadaşları ve ailesi alacak.  Çizgi Roman Ödülü ise Karaoğlan’ın yaratıcısı Suat Yalaz’a verilecek.

3 ve 11 Haziran tarihleri arasında saat 11.00-  22.00arası ziyaret edebilecek Kitap Günleri’nde herkesin ilgisini çekebilecek farklı isim ve etkinlikler var.  Aralarında Ahmet Ümit, Arda Türkmen, Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Ercan Kesal, Fatih Portakal, İoanna Kuçuradi, İbrahim Kaboğlu, Mert Fırat, Merdan Yanardağ, Murathan Mungan, Nihat Sırdar, Özgür Mumcu,  Sunay Akın, Türkan Şoray gibi pek çok yazar, şair, gazeteci, oyuncu, bilim insanı ve felsefeci İstanbullularla buluşacak.

İLK GÜNDE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

Dokuz gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak olan Haydarpaşa Kitap Günleri, onlarca söyleşiye de ev sahipliği yapacak.

Bu yılki söyleşilerde “basın ve ifade özgürlüğü” teması öne çıkıyor. Kitap Günleri’nin açılış günü olan 3 Haziran’da saat 17.30’da Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen  “Turhan Günay Yalnız Değildir” başlıklı söyleşi ile söyleşi ile 19.00’da  Ben Gazeteciyim İnisiyatifi tarafından düzenlenen, Gülsin Harman’ın moderatörlüğünü yaptığı  Banu Güven Ve Ceren Sözeri’nin konuşmacı olarak katıldığı  “OHAL’de Gazeteciliğin Yaratıcı Direnişi ve Etik Sorunlar” başlıklı söyleşi yapılacak.

 

ATÖLYELER

Okurların vagonlarda kitap okuma, söyleşilere katılma ve yazarlarla buluşma olanağı bulacağı Kitap Günleri boyunca, özellikle çocuk ziyaretçilerin faydalı ve eğlenceli vakit geçirebileceği pek çok atölye de düzenlenecek. Felsefe, Origami, Karikatür, Yaratıcı Yazarlık, Dedektiflik, Hikâye Yazma, Portre Çizim ve Masal Terapisi atölyeleri, bu atölyelerden sadece birkaçı…

FİLM GÖSTERİMLERİ

Kitap Günleri, Kısa Film Kolektifi’nin film gösterimlerine ve söyleşilerine de ev sahipliği yapacak. “Tarihin Rayları Üzerinde”, “In Out”, “The Train” filmlerinin gösterimlerinin yanı sıra, “In Out” gösteriminin ardından yönetmen Zeynep Merve Uygun ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

RİNG SEFERLERİ VAR

Kadıköy Belediyesi, 9. Kitap Günleri boyunca Bostancı Lunapark, Bostancı Vapur İskelesi ve Kadıköy Haldun Taner önünden Haydarpaşa Garı’na ring seferleri düzenleyecek. 3-9 Haziran günleri 11.00, 13.30, 16.30 ve 19.30’da Bostancı Vapur İskelesi önünden; 10.30, 14.00, 17.00, 20.00’da Bostancı Minibüs Yolu Lunapark önünden; 11.30, 13.30, 15.30, 17.30, 19.30’da Kadıköy Haldun Taner önünden 9. Kitap Günleri’nde Haydarpaşa Garı’na servisler olacak.

Ayrıntılı Program Bilgisi : http://kitapgunleri.org/ (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP ‘üfürükçü polis’i meclise taşıdı

SONRAKİ HABER

Mudanya'da baba ile oğluna 'oruç' saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...