29 Mayıs 2017 12:02

HDP ‘üfürükçü polis’i meclise taşıdı

HDP'lilerin iddianamesine giren 'Terör finansmanı filan üfleriz' kurgusunu HDP'li vekil Ertuğrul Kürkçü Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sordu.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP'liler hakkında hazırlanan iddianamede fezleke hazırlayan polislerin ‘üfleme’ kurgususunun "Terör finansmanı filan üfleriz Gazi Abi" sözleriyle unutulmasını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu. 

Kürkçü, önergenin gerekçesinde, “Bu şekilde polis ‘üfürmeleriyle’ hazırlanan fezlekeler ve iddianameler yüzünden vekillerimizin, belediye eş başkanlarımızın, parti yöneticilerimizin ve üyelerimizin aylarca hatta yıllarca sorgusuz sualsiz cezaevlerinde tutuluyor” diye belirtti. 

Kürkçü Bozdağ’a şu soruları yöneltti: 

*Bu iddianamede adı geçen Gazi Abi kimdir?

*Basına da yansıyan bu konuyla ilgili idari ve/veya cezai soruşturma başlatılmış mıdır? Soruşturma başlatılmamışsa neden?

*Basına ve kamuoyuna yansımayan yukarıdaki örneğe benzer türde yaşanan başka yazışmalar da tespit edilmiş midir? Bunlara ilişkin kaç soruşturma başlatılmıştır? Bu yöntem emniyet teşkilatında daha önce de kullanılan, yaygın bir yöntem midir?

*Söz konusu iddianame ile ilgili Gazi Abi denilen polis, başka hangi fezlekeleri hazırlamıştır? Bu fezlekelerin sonucunda, şu anda kaç kişi cezaevindedir?

*“Gazi Abi” tabiri ile hazırlanan dosya yüzünden 7 ay tutuklu kalan Bursa il örgütü üyelerimiz ve avukatlarına maddi ve manevi mağduriyetlerini giderici tazminat ödenecek midir? (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

İran: Suriye'ye ateşkesi denetleyecek güç göndermeye hazırız

SONRAKİ HABER

Haydarpaşa’dan kitaplara yolculuk başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...