29 Mayıs 2017 10:18

Hekimler sosyal medyada lince dava açıyor

ATO, hekimlere yönelik sosyal medyada başlatılan 'linç kampanyası' ile ilgili dava açacak.

Paylaş

Ankara Tabip Odası (ATO) hekimlere yönelik sosyal medyada başlatılan "linç kampanyası" ile ilgili tespit ettikleri sorumlular hakkında dava açacağını duyurdu.

Ankara'daki Özel Koru Hastanesi'nde yeni doğan bir çocukta beyin hasarı gelişmişti. Olayla ilgili sosyal paylaşım sitelerinde ve medyada çeşitli haberler yer almıştı. Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Ankara Tabip Odası (ATO), beyin hasarıyla ilgili sosyal medya paylaşımlarına ve medyadaki haberlerde hekimlerin hedef haline getirildiğine dikkat çekti. ATO, bunların sağlık alanında yaşanan şiddeti artırıcı nitelikte olduğunu ifade etti. Haber ve sosyal medya paylaşımlarında suç niteliği taşıyan ifadelerin yer aldığı belirtilen oda açıklamasında, tespit edilen sorumlular hakkında dava açılacağı belirtildi. Oda, devlet yetkililerini de sağlık çalışanlarına yönelebilecek şiddet konusunda önlem almaya çağırdı.

NE OLMUŞTU?

Gazete Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre Ankara'da yaşayan Murat ve Başak Yetkin çifti,  Özel Koru Hastanesi’nden normal doğuma ilişkin paket satın aldı. Başak Yetkin’in doğum yapacağı gün 2 kez epidural (sancı azaltıcı iğne) yapıldı. Yapılan iğneler ters etki yaptı ve Başak Yetkin, normal doğum yerine sezaryenle doğum yapma zorunda kaldı. Ancak bebek, doğum sırasında oksijensiz kaldığı için beyninde hasar oluştu. Bebek  20 Mayıs’a kadar 41 gün yoğun bakımda kaldı. Başak çifti bebeklerinin durumunda hastane yetkililerinin sorumlu olduğunu ileri sürüyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TYS’de yeni yönetim belirlendi

SONRAKİ HABER

Çevre Festivali’nde ekoloji mücadeleleri konuşuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...