29 Mayıs 2017 10:08

TYS’de yeni yönetim belirlendi

Türkiye Yazarlar Sendikası, 20. Olağan Genel Kurulu'yla yeni yönetimini belirledi.

Paylaş

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), 20. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. TYS Genel Kurulu sonrasında yapılan seçimde Mustafa Köz, Suna Aras, C. Hakkı Zariç, Âba Müslim Çelik, Nalan Çelik, Tahir Şilkan, Tülay Ferah, Kamil Tekin Sürek, Ertan Mısırlı’dan oluşan liste yönetime geldi.

TYS, genel kurul geleneksel sonuç bildirgesinde şöyle dedi:
-Türkiye Yazarlar Sendikası, ülkemizin ufuklarının karartıldığı şu günlerde 43 yıllık ışığını sevgili halkına tutmayı sürdürüyor.
 -Birikim ve deneyimimizi, toplumun aydınlığı için kullanmak; çağdaş, devrimci geleneğimizin önemli bir ilkesidir. Bu ilke, yazarların umudunu daima diri tutmaktadır.
 -Yazarak, düşünerek kurulacak mutlu geleceğin ancak yazarların kalemlerinin ucunda olduğunun bilerek biz yazarlar, her zaman halkımızın yanında olduk, olacağız.
-İktidarın baskılarının üzerimizde bir kılıç gibi sınandığı günlerin, yazarların örgütlü savaşıma inancıyla kırılacağını unutmuyoruz.
-Bu düşünceyle, Türkiye Yazarlar Sendikası’nın yeni yönetim döneminde de emeğin, barışın ve özgürlüğün savunucusu olacağını kamuoyuna yeniden duyuruyoruz. (KÜLTÜR SERVİSİ)  

ÖNCEKİ HABER

DTCF'de 'Çok Evrensel okumak' yasak!

SONRAKİ HABER

Hekimler sosyal medyada lince dava açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...