29 Mayıs 2017 09:47

DTCF'de 'Çok Evrensel okumak' yasak!

DTCF'de bir öğrenci 'Birden fazla Evrensel'le okula giremezsin' diyerek engellendi. Mezuniyet aşamasındaki öğrenci, neredeyse sınavını kaçırıyordu.

Paylaş

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'ne 8 tane Evrensel Gazetesiyle girmeye çalışan 4. sınıf öğrencisi Burcu Aktaş, fakültenin güvenlik görevlileri tarafından “gazeteyle giremezsin” denilerek engellendi. Engelin sebebini soran Aktaş'a “Dekanlığın emri, ancak bir gazeteyle girebilirsin” denildi.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi (DTCF) 4. sınıf öğrencisi Burcu Aktaş, 8 adet Evrensel Gazetesiyle bugün saat 8'de okuluna girmek istedi. Ancak fakülte girişinde nöbet tutan güvenlik görevlileri Aktaş'ı “Gazeteyle giremezsin” diyerek engelledi.

“Neden giremiyorum yasal gazete” diyerek tepki gösteren Aktaş'a güvenlik görevlisi şefi “Dekanlığın kararı var. Çok sayıda Evrensel Gazetesiyle giremezsin. Sadece bir taneyle gir” dedi. Aktaş, “Arkadaşlarıma da getirdim. Hiçbirini bırakmam” yanıtını verdi. Bunun üzerine güvenlikler Aktaş'ın okula girmesine izin vermedi.

'E- DEVLET'TEN AL GETİR'

Aktaş, güvenlik 8 gazeteyle okula girmesine izin vermeyince, gazeteleri arkadaşlarına okul kapısında dağıttı ve hepsi birer Evrensel Gazetesi'yle okula girmeye çalıştı. Diğer arkadaşları okula girerken güvenlikler yine Aktaş'ı engelledi, öğrenci kimliğini göstermesini istedi. Aktaş, kimliğini gösterdi ancak  güvenlikler “Olsun sen yine git öğrenci işlerinden öğrenci belgesi al bize getir” dedi. Aktaş, öğrenci işlerine gitti. Daha mesai saati gelmediği için öğrenci işleri açık değildi. Daha sonra  Aktaş'ın yanına giden güvenlikler, Aktaş'ı okulun dışarısına çıkararak,  “Git e- Devlet'ten öğrenci belgesi al, getir” dedi. Aktaş, sabah sınavı olduğunu, giremezse mezun olmayacağını söylemesine rağmen okula alınmadı. Aktaş bunun üzerine internet kafeden öğrenci belgesi alıp okula ancak öyle girebildi.

Aktaş, “Mezuniyet aşamasına geldim Eğer sınava geç kalsaydım mezun olmayacaktım. İnsanın 1 yılıyla oynuyorlar. Bu ülkede okula yasal bir gazeteyle girmek bile yasak oldu” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKG işçilerinden atılan arkadaşları için çağrı

SONRAKİ HABER

TYS’de yeni yönetim belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa