29 Mayıs 2017 09:16

‘Milli Eğitim Müdürü velileri tehdit etti’ iddiası

İhraç edilen eğitimci Hüseyin Demir'in kitap okuma eylemine destek veren velilerin ilçe milli eğitim müdürü tarafından tehdit edildiği iddia edildi. 

Paylaş

KHK ile ihraç edildiği okulun önünde, günlerdir kitap okuma eylemi yapan Eğitimci Hüseyin Demir’e destek veren velilerin ilçe milli eğitim müdürü tarafından tehdit edildiği iddia edildi. 

Hüseyin Demir, ihraç edilmesini protesto etmek için her hafta Salı günü görev yaptığı İstanbul Sancaktepe Hisar Yapı İlkokulunun önünde, öğrenciler ve  velileriyle birlikte kitap okuma etkinliği düzenliyordu. Salı günleri 11.30 - 12.30 saatleri arasında öğrencileriyle bir araya gelme şansı bulabilen Demir, öğrencilerinin ve ailelerinin yoğun ilgisi ve desteği ile karşılaşıyordu. Ancak geçtiğimiz haftaki buluşmada, okulun önüne iki zırhlı polis aracı konuldu. Demir, bu haftaki etkinlik öncesinde ise, velilerin ilçe milli eğitim müdürü tarafından da tehdit edildiğini söyledi. İlçe milli eğitim müdürünün velileri okulda topladığını ve etkinliğe katılmamalarını istediğini anlatan Demir, durumu kendisine velilerin aktardığını belirterek, “Velileri okulda toplamışlar. Örgüt üyesi olduğumu söylemişler. ‘Onun etkinliğine katılırsanız hepinizi oradan toplarız’ diye tehdit etmişler” diye konuştu. 

İlçe milli eğitim müdürünün tutumuna tepki gösteren Demir, “Sen karı koca işten atacaksın, ‘Ağaç kökü yesinler bana ne diyeceksin’, sonra da dünyanın en sessiz ve demokratik etkinliğini aslında teşekkür etmen gerekirken terörize edeceksin. Biz dünyada yapılacak en demokratik eylemi yapıyoruz. Kitap okuyoruz, kitapla direniyoruz. Kitabını alan gelsin. Slogan yok. Megafon yok. Siyasi konuşmalar yok. İşinden atılmış biri olarak en pasif eylemi yapıyoruz. Eylem bile denmez, etkinliktir. Öğrenci ve velilerimizle bir araya geliyoruz. Herkese açık, sessiz sedasız yapılıyor. Bunu da yapamayacaksak ne yapacağız” dedi. Demir, herkesi yarın saat 11.30’da Sancaktepe Hisar Yapı İlkokulu önündeki buluşmaya da davet etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş'ın şampiyonluğu birçok ilde gece boyunca kutlandı

SONRAKİ HABER

Filipinler’de cihatçı çatışması sürüyor, ölü sayısı artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...