29 Mayıs 2017 07:28

Cam işçilerinin eşleri direnişi büyütmek için bir arada

Grev yasağına karşı direnen cam işçilerinin eşleri bir araya geldi ve bir açıklama yaptı: Hayatı ve ekmeği paylaşıyoruz, direnişi de paylaşacağız.

Paylaş

Cam işçilerinin eşleri direnişi büyütmek için biraraya geldi ve "eşlerimiz fabrikada mücadele ederken bizler dayanışmamızı daha da büyütmek için bir aradayız" diyerek açıklama yaptı.

ekmekvegul.net'te yer alan haberde, Lüleburgaz Zeliha Özbek Parkında bir araya gelen kadınların direnişi büyütmek için neler yapabileceklerini konuştukları yer aldı. "Hayatı ve ekmeği paylaşıyoruz, direnişi de paylaşacağız... Onlar fabrikalarında mücadele ederken bizler dayanışmamızı daha da büyütmek için biraradayız." diyen kadınların çağrısına da haberde yer verildi:   

Bizler Trakya’da cam fabrikalarında çalışan işçilerin eşleriyiz.

Eşlerimiz altı gündür 16 saat fabrikalarındalar. 8 saat çalışıp 8 saat fabrikada bekliyorlar. Eve 3-4 saat uyku için gelip yeniden işe gidiyorlar.

Neden? Çünkü yıllardır camda çalışan eşlerimizin hakları gasp ediliyor. Kıdem farkları verilmiyor. Ağır işte çalışmalarına rağmen hak ettikleri ücretleri alamıyorlar. Birçoğumuzun eşi kronik bel, sırt hastalıkları ile boğuşuyor. Bir de üstüne sendikal örgütlülük hakları, sosyal hakları ellerinden alınmaya çalışıyor. Onlara yaşatılan bunlar ve daha nice zorluklar bir bütün olarak tüm ailemizi etkiliyor, fabrikada yaşananlarla bizzat biz de yüz yüze kalıyoruz.

'HER SÖZLEŞME DÖNEMİNİ MÜCADELE İLE GEÇİRDİK'

Bizler evlendik evleneli, eşlerimiz burada çalışmaya başladıklarından beri bugün yaşananları yaşıyoruz. Bu direniş ilk değil. Biz her sözleşme dönemini mücadele ederek geçirdik.

Bizler bu grev süreçlerini daha önce de deneyimlemiş olduğumuzdan bu durumu idare ediyor olsak da çocuklarımız bunu anlayabilecek yaşlarda değiller.

Günlerdir çocuklarımız babalarının yüzüne hasret.

Elinde biberonu ile kapının önüne oturup 5 dakika da olsa babasını görebilmek için uyumayan çocuklarımız var. 'Babam neden eve gelmiyor?' diye soran çocuklarımız… Yıl sonu etkinlikleri olan ve ‘Herkesin babası gelmişti, benim babam neden gelmedi?’ diyen çocuklarımız… Daha önce baba kelimesini telaffuz edemezken 5 gündür baba diye sayıklayan çocuklarımız var…

Biz eşlerimizin çocuklarımıza güzel bir gelecek yaratmak için mücadele ettiğini biliyoruz. Çocuklarımızın morallerini geleceklerini kazanmak için yüksek tutmaya çalışıyoruz. Hayat zaten kolay değil. Şimdi evin tüm yükünü sırtlanmış durumdayız.

Aramızda Topkapı Paşabahçe’den buraya gönderilen işçilerin eşleri var. Oradan buraya haklarımızı alamadan geldik, yeni bir ortam, yeni bir çevreye alışmamız zaman aldı. Bu sürece alışmak için psikolojik savaş verdik, şimdi ise her şeye sil baştan deniliyor. Bizler memleketlerini bırakıp işimiz ekmeğimiz için buraya gelen kadınlarız.

'MİLLİ GÜVENLİĞİ BİZLER Mİ TEHDİT EDİYORUZ?'

Soruyoruz:
Hakkımız olan grevimiz yasaklandı. Milli güvenliği bizler mi tehdit ediyoruz? OHAL süreci neden işçilerin hak arama taleplerine karşı kullanılıyor?

Yaşamımızdan bu kadar fedakârlık ederken bize reva görülen bu hayata eyvallah demiyoruz, demeyeceğiz. Eşlerimizin bu haklı mücadelelerinde bizler de varız ve yanlarındayız.

Eşlerimiz fabrikalarında mücadele ederken bizler dayanışmamızı daha da büyütmek için bir aradayız.

Ve çağrımız tüm halkımızadır; esnafımıza, komşumuza, çocuklarımızın öğretmenlerine, arkadaşlarımıza, tüm işçilere ve ailelerine…

Bu mücadele sadece bizlerin değil hepimizin olmalı. Bugün cam işçisi kazanırsa hepimiz kazanmış olacağız. Çocuklarımız için, bizden çalınmak istenen geleceğimiz için sizler de sesimize ses olun, elimize el uzatın, mücadelemizi daha da büyütelim. 

Yaşasın Cam İşçisinin Onurlu Mücadelesi! (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fotoğraflarla Totti'nin vedası

SONRAKİ HABER

Jandarma erinin çocuğa istismarına 18 yıl 9 ay hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...