06 Temmuz 2012 08:32

Saldırı yalnızca KESK’e değil, hepimize

Aralarında sendika başkanlarının da bulunduğu 28 kişinin tutuklandığı son operasyonun ardından emek ve demokrasi güçlerinin KESK’e destek ziyaretleri devam ediyor. DİSK, TMMOB, TTB Başkan ve yöneticileri KESK genel merkezi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla KESK’e yapılan saldırıların tüm emek ve demokrasi güç

Saldırı yalnızca KESK’e değil, hepimize
Paylaş

DİSK, TMMOB ve TTB cezaevinde bulunan 76 KESK’linin durumuna dikkat çekmek için KESK Genel Merkezi önünde bugün basın açıklaması yaptılar. Çeşitli siyasi parti temsilcilerinin de destek verdiği açıklama 3 kurum adına konuşan DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, AKP hükümetinin piyasacı, gerici ve bağımlı yeni bir rejim yarattığına vurgu yaptı. Bu rejimin emekçilere ise güvencesizlik, yoksulluk ve geleceksizlik dayattığını belirten Ekici, AKP’nin kurduğu yeni düzenin önünde engel olarak gördüğü emek ve demokrasi güçlerine saldırılarını her geçen gün genişlettiğini söyledi.

KESK’e yönelik operasyonun 12 Eylül nitelikli olduğuna vurgu yapan Ekici, amacın bütün topluma ve sendikalara “Ayağınızı denk alın sizin de başınıza bu gelebilir” diyerek gözdağı vermek olduğunu ifade etti.
Operasyonların ikinci boyutunun da muhalif sendikaları toplumdan yalıtmak olduğunu belirten Ekici, “Hükümetin bu saldırısı sadece KESK’e yönelik değil bütün emek ve demokrasi güçlerine yöneliktir” dedi.

‘SALDIRIYI BOŞA ÇIKARTACAĞIZ’

Basın açıklamasının ardından söz alan KESK Genel Başkanı Lami Özgen ise, demokrasi güçlerine verdikleri destek için teşekkür etti. Bedeli ne olursa olsun mücadele edeceklerini söyleyen Özgen, haksız operasyonları da boşa çıkartacaklarını ifade etti. Özgen, “Beton duvarlarda, demir parmaklıklar ardında olsalar da arkadaşlarımız hep yanımızda. Tutuklu arkadaşlarımıza selam olsun. Her ne kadar Sincan Cezaevinde yeni bir şube açacak kadar arkadaşımız olsa da, mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçilerden grev öncesi büyük yürüyüş

SONRAKİ HABER

Milletvekillerinin tahliyesi için ilk adım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...