28 Mayıs 2017 16:03

HDP'de yeni MYK belli oldu

Zorunlu kongreden sonra eş genel başkan Serpil Kemalbay başkanlığında toplanan HDP PM’si, yeni Merkez Yürütme Kurulu’nu belirledi. 

Paylaş

HDP olağanüstü kongreden sonra ilk Parti Meclisi toplantısını, yeni eş genel başkan Serpil Kemalbay başkanlığında yaptı. Toplantıda özelikle siyasi gelişmeler ele alınarak değerlendirildi. Türkiye’de yaşanan gelişmeler, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başta olmak üzere tutuklu seçilmişlerin durumu, hükümetin yürüttüğü politikalar ile toplumsal muhalefete yönelik saldırılar ele alındı. Ortadoğu’daki gelişmelerin de değerlendirildiği PM toplantısında, HDP bütün bu saldırılara karşı somut bir örgütlenme planlamasına gidilmesini de kararlaştırdı. 

PM toplantısında, yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYM) da seçildi. MYK üyelerinin çoğunluğu yerini korurken, kimi küçük değişikliklere gidildi. Tutuklu HDP eski Sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk yeni MYK listesinde de yer aldı. Gençleşen HDP MYK’sinde şu isimler yer alıyor:

Ali Kenanoğlu, Arife Çınar, Asiye Kolçak, Aycan İrmez, Ayhan Bilgen, Aysel Tuğluk, Ayşe Acar Başaran, Beycan Taşkıran, Can Memiş, Çilem Küçükkeleş, Dirayet Taşdemir, Emine Beyza Üstün, Fatma Kurtulan, Gülsen Ülker, Gülsüm Ağaoğlu, Hakkı Saruhan Oluç, Hişyar Özsoy, Mehmet Hüsammetin Yürek, Murad Mıhçı, Musa Piroğlu, Nadir Yıldırım, Nimettulah Erdoğmuş, Osman Baydemir, Ömer Önen, Selahattin Aslan, Sevtap Akdağ Karahanlı, Sezai Temelli, Ümmü Atiye Eren, Yurdusev Özsökmenler. (DİHABER) 

ÖNCEKİ HABER

Sağanak yağmur İzmirlileri hazırlıksız yakaladı

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen’in yeni yönetimi belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...