28 Mayıs 2017 11:45

HDP Kadın Meclisi sonuç bildirgesi yayınladı

HDP Kadın Meclisi bildirgesinde, barış sürecinin yeniden başlatılması gerektiğini vurgulayarak kadın mücadelesini güçlendirme çağrısında bulundu.

Paylaş

HDP Kadın Meclisi yaptığı toplantının ardından bir sonuç bildirgesi yayınladı. Kadınlara yönelik ayrımcı politikalara karşı mücadelenin her alanda yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekilen bildirgede, çözüm sürecinin yeniden başlatılması gerektiği vurgulandı. Bildirgede, “Biz kadınlar hem ülkemizde hem Ortadoğu’da hem de dünyada barış istiyoruz” denildi. 

HDP Kadın Meclisi toplantısının ardından bir sonuç bildirgesi yayınlandı. Yazılı olarak yayınlanan bildirgede 8 Mart, Newroz ve referandum çalışmalarında yükselen kadın mücadelesinde ortaya çıkan gücün örgütlenmesi ve HDP’nin bu konuda ortaya çıkan eksikliklerin giderilmesi için bu dönem örgütlenme çalışmalarına daha büyük bir ağırlık vereceği ifade edildi. Pek çok il ve ilçe örgütlerinde yapılacak kongrelerin güçlü bir şekilde geçmesi ve kadın iradesinin kongrelere yansıması, mücadelelerde öncülüğünü bir kez daha kanıtlayan kadınların yönetimlerde aktif olarak yer almalarının en önemli görevleri arasında olduğu belirtilen bildirgede, bu süreçte hem genel örgütsel yapılarının hem de kadın yapılarının güçlendirileceği bir dönem olacağı ifade edildi. 

Bildirgede "Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ başta olmak üzere kadın vekillerimize, kadın eşbaşkanlarımıza, yönetici ve aktivistlerimize karşı sürdürülen soykırıma, onların şahsında kadın mücadelesinin tasfiye edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Demokratik siyasette kadının temsilinin sembollerinden biri olan Figen Yüksekdağ ve tüm tutsak kadın siyasetçileri özgürleştirme mücadelemizi sürdüreceğiz. Onların davalarını, mücadele alanlarına çevireceğiz. Kadınların siyasetine, siyasetin kadınlarına sahip çıkacağız” denildi.

AKP’NİN SÖYLEMLERİ KADINLARA SALDIRIYI ARTTIRIYOR

AKP’nin şiddeti, militarizmi ve ırkçılığı körükleyen savaş politikalarının kadınların yaşamını her gün daha çok etkilediği belirtilen bildirgede, AKP’li yetkililerin cinsiyetçi söylem ve uygulamaları, kadınlara ve farklı cinsiyet kimliklerine yönelik sokakta, evde, iş yerinde, otobüste, dolmuşta kısacası yaşamın her alanında erkek şiddetini, tacizi, cinsel saldırıyı arttırdığı ifade edildi. Her gün en az 3 kadının erkek şiddeti sonucu katledildiği kaydedilen bildirgede, KHK’lerle işten atılan on binlerce kamu emekçisinin başlattığı hak arama mücadelesinin OHAL uygulamalarına karşı mücadelenin en önemli alanlarından biri olduğuna dikkat çekildi. Bildirgede, 81 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya karşı yürütülen baskı politikaları ve hukuksuz bir şekilde tutuklanmalarına tepki gösterdildi. 

ÇÖZÜM SÜRECİ YENİDEN BAŞLATILMALI

Kadınların ne 12 Eylül Anayasası’na ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarının dayattığı merkeziyetçiliğin tek bir kişiye teslim edildiği anayasa değişikliklerine mecbur olmadığı belirtilen bildirgede, çeşitli kampanyalarda kadınların yan yana gelişinin yarattığı olanaklarla oluşacak ortak demokratik birliğin etkin öznesi olmanın bu dönem başlıca çalışmalarından biri olacağı ifade edildi. Barış koşullarının yeniden yaratılması için Abdullah Öcalan’a tecrit politikasına son verilmesi gerektiği kaydedilen bildirgede, “Başta Dolmabahçe Mutabakatı olmak üzere referans metinlerin yol göstericiliğinde çözüm süreci yeniden başlatılmalıdır. Kürt halkının irademizdir dediği Sayın Öcalan muhatap olarak kabul edilmelidir. Biz kadınlar hem ülkemizde hem Ortadoğu’da hem de dünyada barış istiyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar İran’da yaşanan hak ihlallerini tartıştı

SONRAKİ HABER

Çin’den G7’ye ‘sözünüzü tutun’ tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...