28 Mayıs 2017 07:46

Ankara Barosu: Mustafa Karadağ'ın sürülmesi kabul edilemez

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, yazılı bir açıklama yaparak Yargıçlar Sendikası Başkanı Hakim Mustafa Karadağ'ın sürgün edilmesini kınadı.

Paylaş

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran yaptığı yazılı açıklamayla,"Yargıçlar Sendikası Başkanı Hakim Mustafa Karadağ'ın Ankara'dan Şanlıurfa'ya atanması, kabul edilemez bir sürgündür. Yargı bağımsızlığına indirilen yeni bir darbedir" dedi.

Yargıçlar Sendikası BaşkanıHakim Mustafa Karadağ'ın Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) yayınladığı son Adli Yargı Kararnamesi ile Ankara'dan Şanlıurfa'ya atanmıştı.  Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran yazılı açıklama yaparak HSK'nın bu kararını “sürgün” olarak değerlendirdi. Canduran açıklamasında, "Karadağ, gerek meslek yaşamında gerekse sendikal faaliyetlerinde yargı bağımsızlığı konusunda tek bir taviz bile vermemiştir. Ne cemaatlere ne de siyasal iktidara teslim olmuştur. Hakim Mustafa Karadağ'ın Ankara'dan Şanlıurfa'ya atanması, kabul edilemez bir sürgündür. Yargı bağımsızlığına indirilen yeni bir darbedir” diye belirtti.

Canduran, Karadağ'ın kaleme aldığı “Majestelerinin Yargısı” isimli makaleden hemen sonra “sürgün” edilmesinin manidar olduğunu ifade ederek, “Sürgün kararının derhal durdurulmasını ve Hakim Mustafa Karadağ'ın eski görevine iade edilmesini talep ediyoruz"dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsveç, Şiilerin camisini yakan IŞİD'liyi serbest bıraktı

SONRAKİ HABER

129 yıl sonra bir ilk: Maden işçilerine kadın başkan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...