27 Mayıs 2017 16:17

HDP üyeleri: Delil mi yaratılmaya çalışılıyor?

Kayseri'de 5 Mayıs'ta gözaltına alınan DBP İl Temsilcisi İshak Tacar, oğlu Harun Tacar ve 2 kişi, gerekçe gösterilmeden gözaltında tutuluyor.

Paylaş

Kayseri’de 25 Mayıs sabah saat 06:00'da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan DBP İl Temsilcisi İshak Tacar, oğlu Harun Tacar ve iki kişi gerekçe gösterilmeden OHAL yetkisine dayanılarak gözaltında tutulmaya devam ediyor.

İshak Tacar ve Harun Tacar'ın gözaltı esnasında el konulan elektronik cihazlarına ilişkin araştırmanın bitmesine müteakip emniyet ve savcı sorgusuna devam edileceği avukatlara bildirildi.

HDP üyeleri olaya tepki gösterirken, "Bu gözaltılar ve gözaltılara esas iddialara ilişkin elde herhangi bir bulgu yok. Emniyetçe uzun gözaltı süresince delil mi yaratılmaya çalışılıyor? Hatırlanacağı üzere bu yöntem FETÖ vari bir yöntem olup ülkemizin hiç de yabancı olmadığı bir uygulama" dedi.

Konuya ilişkin görüş aldığımız HDP İl Başkanı Cevdet Işık ise “Durum demokrasi beklentilerimiz açısından vahim bir görüntü. 7 günlük gözaltı süresinin muz cumhuriyetlerinde olabileceğini, bu hukuksuzlukların bir an evvel son bulması gerektiğini.

Esasında ülke genelinde OHAL uygulamalarının kaldırılması gerektiğini ama özelde İshak Tacer gibi Kayseri’ye mal olmuş demokrat birinin böyle uyduruk gerekçelerce gözaltında tutulmasının utanç verici olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum bir an evvel son bulmalıdır.

Ayrıca Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 5. ve 6. maddelerindeli hükümler çerçevesinde özgürlüğünden yoksun kılınan bir kimsenin en kısa zamanda adli bir yetkilinin karşısına çıkarılması ve hakkındaki iddialarla ilgili bilgilendirilmesinin gerektiği ve bununla ilgili kısa bir süre içerisinde karar verilmesi gerektiğini belirtiyoruz.

Bunlar yapılmadığı gibi adil yargılanma hakkının da kısıtlanabileceğine dair korkularımızın oluşmaya başladı" dedi. (Kayseri/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Trump iklim değişikliği politikasını G7'de de sürdürdü

SONRAKİ HABER

Çorum'da şiddetli yağış hayatı felç etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa