27 Mayıs 2017 11:33

KESK İzmir Şubeler Platformu: OHAL hukuksuzluğuna son verin

KESK İzmir Şubeler Platformu, OHAL hukuksuzluğuna son verilmesini ve ihraç edilen kamu emekçilerinin bir an önce işlerine geri dönmesini istedi.

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu KHK'ler ile ihraç edilen tüm kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi ve işlerine geri dönmek için başlattıkları açlık grevleri eyleminin 76. gününde tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelen kamu emekçileri, "İhraçlarınıza, açığa almalarınıza, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız" yazılı pankartı açarak, Gümlen ve Özakça'nın fotoğraflarını taşıdı. Belediye İş Sendikası İzmir Şubeleri de, "KHK'ler bizi yıldıramaz. İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz" pankartı açarak açıklamaya destek verdi.

'ÜLKENİN DÖRT BİR YANI CEZAEVİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ'

Kitle adına basın açıklamasını okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, OHAL'in AKP'nin elinde emekçilere ve demokrasi isteyenlere karşı bir silaha dönüştüğünü ifade ederek, "AKP’nin huzur ve refahtan ne anladığı Yüksel Caddesi'ndeki polis şiddetinde, Şişe Cam işçisinin grev yasağında, her gün halka kapatılan yaşam alanlarında görüyoruz. Ülkenin dört bir yanı cezaevine dönüştürülmüş durumdadır" dedi.

Nuriye ve Semih'in adeta devlet tarafından ölüm ablukasına alındığını söyleyen Güven, "Bugün açlık grevinin 81. gününde olan arkadaşlarımızın sağlıklarından endişe ediyoruz. Nuriye ve Semih derhal serbest bırakılmalıdır. Sağlıklarına yönelik gelişecek tüm olumsuzluklardan ve risklerden AKP hükümeti ve onun yargısı sorumlu olacaktır" dedi.

'İŞ GÜVENCEMİZDEN VE HAKLARIMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ'

Hükümetin en küçük özgürlüklere dahi tahammülü olmadığına dikkat çeken Güven, "Tüm sokakları tutuklasanız da, her yeri cezaevine dönüştürseniz de işçiler yine greve çıkacak, Nuriye ve Semihler yine direnecek. Tekel direnişlerinin, Gezi direnişlerinin yeniden filizlenmesine engel olamayacaksınız. İş güvencemizden ve kazanılmış haklarımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Bu hukuksuz gayri insani gözaltı ve tutuklamaları şiddetle protesto ediyoruz. OHAL hukuksuzluğuna bir son verilmeli ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmeleri sağlanmalıdır" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşten atılan Hugo Boss işçisine arkadaşlarından destek

SONRAKİ HABER

CHP'li Sertel: Tutuklamalar akıl tutulmasıdır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...