27 Mayıs 2017 11:14

TGC'den Sözcü çalışanlarının tutuklanmasına tepki

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Sözcü çalışanlarının tutuklanmasının basın ve ifade özgürlüğü açısından bir karanlık sayfa daha oluşturduğunu belirtti.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Sözcü Gazetesi'nin çalışanlarının tutuklanmalarının demokrasi, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü açısından bir karanlık sayfa daha oluşturduğunu belirtti. Açıklamada haberin suç kanıtı, gazeteciliğin terör faaliyeti, gazetecinin ise terörist olarak suçlanmasının bir demokrasi ayıbı olduğu vurgulandı. TGC hükümeti halkın haber alma hakkını tutuklamaktan vazgeçmeye çağırdı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin açıklaması şöyle:

"Türkiye, Avrupa'da gazetecilik mesleğini terör faaliyeti olarak değerlendiren tek olma özelliğini maalesef hala koruyor. Son olarak Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi yayın yönetmeni Oğuz Güven, ardından da Sözcü Gazetesi internet sitesi sorumlu müdürü Mediha Olgun, İzmir Muhabiri Gökmen Ulu tutuklandı.

Halkın haber alma hakkı için görevini yapan gazetecilerin özgürlükleri elinden alındı. FETÖ yapılanması hakkında bugüne kadar en fazla olumsuz haber yapan, siyasetçileri ve halkı uyaran bu gazetelerin çalışanlarının bu terör örgütüyle bağlantılarının ileri sürülmesi ibretlik bir iddia olarak kalacaktır.

Cumhurbaşkanının tatil yaptığı yerin haber olarak değerlendirilmesi dünyanın her gazetesinde haberdir. Haberin suç kanıtı, gazeteciliğin terör faaliyeti, gazetecinin terörist olarak suçlanması bir demokrasi ayıbıdır. Türkiye artık bu ayıptan kurtulmalıdır. Gazeteciler özgür bırakılmalıdır. Halkın haber hakkının tutuklanmasından vazgeçilmelidir.

Gazetecileri her dönemin günah keçisi haline getirmenin gerçeklerin karartılmasından başka bir işe yaramayacağını kamuoyunun bilgisine bir kez daha sunuyoruz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'den Darbe Komisyonu'nun raporuna '5 bin lira' tepkisi

SONRAKİ HABER

Tutuklu gazeteciler Paris sokaklarına taşınacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...