27 Mayıs 2017 11:16

Erdoğan: AB temasları olumlu, 12 aylık takvim belirlendi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki AB temaslarının olumlu olduğunu söyledi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Brüksel’de Avrupa Birliği (AB) liderleriyle görüşmelerini ‘olumlu’ diye niteleyerek,  “12 aylık bir takvim aldık, bir çalışma yapacağız ve adımları atacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı, NATO zirvesi için gittiği Brüksel’de Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanının ardından AB Konseyi Başkanı ve Avrupa Komisyonu Başkanıyla da görüşmüştü.

Dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila’nın aktardığına göre satır başlarıyla şunları söyledi: “AB üyelik sürecine yeni ve pozitif bir ivme kazandırılması hususunda kendileriyle olumlu bir görüşme yaptık... Artık yeni bir süreci başlatma temennisi Tusk (AB Konseyi Başkanı Donald Tusk) ve Juncker (Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker) tarafından da gündeme getirildi... Birtakım çalışmalar yapmışlar. Şu anda kendilerinden bu yaptıkları çalışmaya yönelik biz 12 aylık takvim aldık. Bu takvim üzerinde dışişleri ve AB bakanlıklarımızla bir çalışma yapacağız ve adımları atacağız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KESK Manisa Şubeler Platformu: Mücadelede kararlıyız

SONRAKİ HABER

G7 zirvesinde ortak 'terörle mücadele' deklarasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...