27 Mayıs 2017 11:01

KESK Manisa Şubeler Platformu: Mücadelede kararlıyız

KESK Manisa Şubeler Platformu, KHK'ler ile hukuksuzca ihraç edilen ve açığa alınan üyeleri için başlattığı oturma eyleminin 20'ncisini yaptı.

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Manisa Şubeler Platformu üyeleri, ihraç edilen ve açığa alınan üyeleri için 'İşimi ekmeğimi geri istiyorum' şiarıyla başlattığı oturma eyleminin 20'ncisini yaptı.

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) Manisa'da 13 KESK üyesi hukuksuzca ihraç edildi. KESK Manisa Şubeler Platformu üyeleri, ihraç edilen ve açığa alınanlar için 20 hafta önce "İşimi ekmeğimi geri istiyorum" şiarıyla başlattığı oturma eylemlerini bu hafta da sürdürdü.

Eylemde, platform adına açıklamayı Eğitim Sen Şube Sekreteri Veli Ongun yaptı. İhraç edilen üyeleri göreve dönünceye kadar eylemleri sürdüreceklerini belirten Ongun şunları söyledi: 

"Ülkemiz zorlu süreçten geçiyor. Siyasi iktidar olanca aymazlığı ile emekçiler ve ezilen haklar üzerinde baskı politikalarını her geçen gün daha da arttırıyor. Ülkemiz KHK ve OHAL uygulamalarının ülkesi olmuştur adeta. Ülkemizde basın özgürlüğünden, düşünce ve ifade özgürlüğünden söz edilemez olmuştur. KESK'e bağlı sendikalardan toplamda 3 bin kişi ihraç edilmiştir. Üyelerimiz görevlerine dönene kadar bu dayanışmayı sürdürmeye kararlıyız" diye konuştu.

Eylem "Direne direne kazanacağız" sloganları ile sonlandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'den Yargıç Mustafa Karadağ'ın sürülmesine tepki

SONRAKİ HABER

Erdoğan: AB temasları olumlu, 12 aylık takvim belirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...