27 Mayıs 2017 11:01

CHP'den Yargıç Mustafa Karadağ'ın sürülmesine tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ'ın Şanlıurfa'ya sürülmesine tepki gösterdi.

Paylaş

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Mustafa Karadağ dün FETÖ’cülerin hedefindeydi bugün AK Partililerin hedefinde. Yargıdan iktidarın derhal elini çekmesi lazım. Bu sürgün kararıyla adalet öldürülmüştür” dedi.

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, ANKA’ya şu açıklamalarda bulundu: “Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ’ı Şanlıurfa’ya sürdüler. Mustafa Karadağ hakim olarak bugüne kadar yargının bağımsızlığı konusunda hiç taviz vermemiş gerçekten hukukun üstünlüğünü savunan ve hiçbir şekilde bundan önceki cemaat iktidar ittifaklarına da teslim olmamış bir hakim. Yargı örgütlenmesinde gerçekten kararlı, cesaretli duruş göstermiş birisi ve hakimlerin bağımsızlığından başka bir kaygısı, mücadelesi olmayan birisi. Burada cemaat tarikat siyaset ittifakı AK Parti ile FETÖ’nün ittifak içerisinde yargıya, Silahlı Kuvvetlere, aydınlara kumpas düzenlediği dönemlerde yargı içerisindeki FETÖ’cü çeteye teslim olmayan bir hakimdir. Önce YARSAV’daki örgütlenme arkasından Yargıçlar Sendikasını kurup onun başkanı olarak verdiği mücadelede de sürekli Fethullahçı çeteye ve buna benzer yargı içerisindeki yapılanmalara karşı kararlı duruş göstermiş bir hakimdir” ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Yazarlar Sendikası, 20. Genel kurulunu yaptı

SONRAKİ HABER

KESK Manisa Şubeler Platformu: Mücadelede kararlıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...