27 Mayıs 2017 08:50

PSAKD Malatya ve Ören şubeleri: Cinayete sessiz kalmayacağız

PSAKD Malatya ve Ören şubeleri, tutuklu bulunan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça için bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya ve Ören şubeleri, işine iade edilme talebiyle yaptıkları açlık grevinin 78’inci gününde tutuklanan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça için basın açıklaması gerçekleştirdi.

"Nuriye ve Semih’e karşı başlatılan cinayet girişimine sessiz kalmayacağız” denilen ve PSAKD Malatya şubesinde gerçekleştirilen açıklamayı PSAKD Ören Şube Başkanı Mazlum Köse yaptı.

Uzun süredir ülkemizde devam eden AKP rejiminin gerici ve baskıcı politikalarının, 15 Temmuz başarısız darbe girişimi bahane edilerek AKP’nin kendi politik darbesini gerçekleştirmesiyle birlikte artarak devam ettiğini söyleyen Köse, ”Bu sürecin beraberinde getirdiği OHAL uygulaması; demokratik örgütlenmelerin, protestoların, çeşitli hak ve özgürlüklerin keyfi olarak engellenmesi, İktidarın gerici görüş ve uygulamalarını benimsemeyen, muhalif olduğu gerekçesiyle KHK’lar aracılığıyla 100 binden fazla kamu emekçisinin görevden ihraç edilmesi, gözaltı uygulamaları ile cezaevindeki koşulların ağırlaştırılması, cezaevlerindeki görüşmelerin engellenmesi ve çok çeşitli insan hakları ihlallerinin yapılmasıyla sonuçlanıyor” dedi.

AKP’nin hukuksuz ve anti-demokratik uygulamalarına, bedenlerini açlığa yatırarak direnen Nuriye ve Semih'in sessiz sedasız, gözlerden uzak bir şekilde katledilmek istendiğini söyleyen Köse, “Bizler bugün burada, tüm dünya halklarına sesleniyoruz; ne AKP’nin kurmak istediği diktatörlüğe, ne de Nuriye ve Semih’e karşı başlatılan cinayet girişimine sessiz kalmayacağız. Bizler Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yöneticileri ve üyeleri olarak sürdürdüğümüz insan hakları ve demokrasi temelinde mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yalova KESK, Gülmen ve Özakça için basın açıklaması yaptı

SONRAKİ HABER

Suriye ordusu, Palmira'nın güneyinde ilerliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...