27 Mayıs 2017 05:41

'AKP'liler aktrollere dava açıyor' iddiası

AKP'ye yakın olduğu iddia edilen sosyal medya kullanıcısı aktrollere AKP'li milletvekillerinin dava açacağı iddia ediliyor.

Paylaş

AKP’ye yakın olduğu iddia edilen ve kullanıcı kimliği belirsiz sosyal medya hesaplarından AKP'ye yönelik hakaret ve suçlamalar yargıya taşınıyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın da bu hesapları yönetenlerin bulunması talimatı verdiği öne sürüldü

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberinde, AKP'de referandum sürecinde ve olağanüstü kongre döneminde özellikle Twitter’da trol ya da anonim (kullanıcı kimliği belirsiz) olarak bilinen hesaplarla bakan, parti yöneticisi ve bazı milletvekillerini hedef gösterildiği ve aralarında AKP Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Mustafa Ataş, milletvekilleri Adnan Boynukara ve Nurettin Yaşar’ın da bulunduğu 30 kişi AK Parti’ye yakın olduğu iddia edilen bu hesaplara dava açma kararı aldığı belirtildi.

Haberde ayrıca trol hesapların,  "Davutoğlu ekibi", "FETÖ’cü", "Malatyalılar grubu" gibi nitelemeler yaptığını ve hakaret edildiğini belirten vekillerin, konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a taşıdığı iddiası yer aldı. Yıldırım’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bu hesapların kapatılması konusunda gerekeni yapmasını istediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da konuyu kendisine ileten ve bazı sosyal medya kullanıcısı isimleri veren milletvekillerine, “Kim bunlar, ben tanımam bile, kimin adına iş yapıyorlar, bulun bunları” dediği öne sürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yüksel Caddesi açıldı, İnsan Hakları Anıtı hâlâ rehin

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe yarı finalde Darüşşafaka Doğuş'la eşleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...