27 Mayıs 2017 05:23

Avrupa futbolunda kupa finalleri günü

İngiltere’de Federasyon Kupası finalinde Arsenal ile Chelsea; İspanya'da Kral Kupası finalinde Barcelona ile Alaves karşılaşıyor.

Paylaş

Avrupa futbolunun zirvesinde bugün 2 kupa finali var. İngiltere’de Federasyon Kupası finalinde Arsenal ile Chelsea Wembley’de 19.30’da karşılaşacak.

1871/72’den beri oynanan Federasyon Kupası’nı en çok kazanan takımlar 12’şer kezle Arsenal ve Manchester United. Chelsea yarı finalde Tottenham’ı 4-2 yenmişti. Arsenal ise Manchester City’yi 2-1’le geçmişti.  Ligde oynanan ilk maçta Arsenal sahasında Chelsea’yi 3-0 mağlup etmişti. Chelsea bu maç sonrası 3-4-3 taktiğine geçerek kendisini şampiyon yapan çıkışını yakalamıştı. İkinci yarıdaki maçta kazanan 3-1’le Chelsea olmuştu.

BARÇA’NIN RAKİBİ ALAVES

İspanya Kral Kupası’nda ise final Barcelona ile Deportivo Alaves arasında. Karşılaşma, Atletico Madrid’in sahası Vicente Calderon’da oynanacak. Bu müsabaka aynı zamanda kapanmaya hazırlanan Vicente Calderon’daki son maç olacak. Barcelona bu yıl La Liga’yı 2. sırada tamamladı. Alaves ise 9. oldu. Ligde oynanan maçlarda Barcelona, sahasında 2-1 kaybederken deplasmanda ise sahadan 6-0 galibiyetle ayrılmıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hafriyat kamyonu iş yerine girdi: 1 yaralı

SONRAKİ HABER

San Antonio Spurs, Chris Paul’un peşinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...