05 Temmuz 2012 13:29

TEKEL işçilerine desteğe 1000’er lira ceza

TÜRK-İŞ konfederasyonunun 2010 yılında Ankara’da direnişte olan TEKEL işçilerine destek için aldığı karar doğrultusunda bir gün uyarı eylemi yapan Yatağan maden işçilerine 1000’er lira para cezası verilmesi istemi ile açılan davanın ilk duruşması görüldü. Maden-İş Yatağan ve Havalisi Şubesine ü

TEKEL işçilerine desteğe 1000’er lira ceza
Paylaş

Maden-İş Yatağan ve Havalisi Şubesine üye işçilere açılan davanın ilk duruşması Milas Adliyesinde'ydi.  Adliye önünde açıklama yapan Şube Başkanı Süleyman Girgin, “TEKEL direnişine destek vermek için Anayasadan, Uluslararası sözleşmelerden ve Toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan hakkımızı kullanarak konfederasyonumuzun kararı doğrultusunda kendi isteğimizle işe gitmedik. Yevmiyemizden ve hafta tatili ücretimizden kendi isteğimizle vazgeçtik. Yasa dışı bir eylem yapmadık, genel grev yapmadık. Demokratik hakkımızı kullandık. Ancak yasa dışı genel grev yapmak suçu ile 1000’er lira cezaya çarptırıldık. Yatağan Cumhuriyet Savcılığı kovuşturmaya gerek görmüyor. Aydın İdare Mahkemesi de bunu onayladı. Fakat kamu davası açılması nedeniyle Milas Adliyesinde yazılı savunmalarımızı veriyoruz” dedi.

Maden işçilerinin TEKEL’e sahip çıkmasının aynı zamanda madenlere sahip çıkma anlamına geldiğini bildiklerini belirten Girgin, “TEKEL işçisi Ankara’nın ayazında siyasi iktidardan hangi cevabı almışsa bizim de aynı cevabı alacağımızı çok iyi biliyoruz. Nitekim sıra bize geldi. Kömür ocaklarımızın, santrallerin, yanında mülkiyetiyle birlikte devredilmesi için yangından mal kaçırırcasına yasa çıkardılar. Bu konuda sağır ve dilsiz olmayacağız. Yılmayacağız. TEKEL direnişinden çıkardığımız ders ve ödevlerle emekçi ve yurttaş olmanın bilinciyle mücadele ağımızı ilmek ilmek öreceğiz” dedi. (Yatağan/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Sendikacılar gelmezse işçiler olarak geliriz’

SONRAKİ HABER

Sur Belediyesine yargı kıskacı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa