05 Temmuz 2012 13:23

‘Sendikacılar gelmezse işçiler olarak geliriz’

Karşıyaka Alaybey Tersanesi’nde çalışan Harb-İş üyesi bir grup işçi, direnişteki Billur Tuz işçilerini ziyaret etti.Çalışma mesaileri uygun olmadığı için uygun olan işçi arkadaşlarıyla temsili bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten tersane işçisi Murat Güner, “İşyerimizde Billur Tuz iş&c

‘Sendikacılar gelmezse işçiler olarak geliriz’
Paylaş

Çalışma mesaileri uygun olmadığı için uygun olan işçi arkadaşlarıyla temsili bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten tersane işçisi Murat Güner, “İşyerimizde Billur Tuz işçilerinin kendilerinden dinlediğimiz direniş süreçlerini arkadaşlarımızla paylaşarak sürekli destekleyeceğiz” dedi.

Şube başkanlarına da Billur Tuz ve Savranoğlu direnişlerini, Harb-İş olarak desteklemeleri gerektiğini söylediklerini ve karşılığında, “Direnişteki işçilerin sendikaları ile sürekli iletişim içindeyiz ve destekliyoruz” denildiğini anlatan Güner, “Ama 184 gündür devam eden direnişe şube başkanı ve yönetimimiz bir gün bile uğramamış. Demek ki artık işçiler olarak birçok şey için sendikaları beklemeden harekete geçmeliyiz” dedi.

Bir başka tersane işçisi Mahmut Şanal da, “Kıdem tazminatlarından hafta sonu tatiline kadar sermaye bütün kazanılmış haklarımıza saldırıyor ama ne yazık ki sendika merkezleri bizim sendikamızda olduğu gibi işçilere ve kendine muhalif olan şubelere saldırıyor. İşçiler olarak burada olduğu gibi bizler yan yana gelerek mücadele etmeliyiz” dedi.

Ziyaret sırasında Tek Gıda-İş Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse de tersane işçilerinin ziyaretinin direnişteki işçiler için önemli olduğu kadar sınıf dayanışması ve işyerleri arasındaki bağ açısından da önemli olduğuna vurgu yaptı. Gerek İzmir Sendikalar Birliği’nde gerek Çiğli İşçi Kurultayı çalışmalarında işkolu ve sendika ayrımı gözetmeden dayanışmaya, birlikte mücadeleye önem verdiklerini belirten Köse, “Biz bütün direniş ve eylemlere güç vermeye çalışıyoruz. MICHA işçileri direnişe geçtiğinde 2. gün oradaydık ama ne yazık ki 6 aydır buraya gelmemiş sendikacılarımız var” dedi. Köse, görevin tabandaki işçiye ve mücadeleden yana sendikacılara düştüğünü söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öldürene değil, hesap sorana soruşturma!

SONRAKİ HABER

TEKEL işçilerine desteğe 1000’er lira ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...