27 Mayıs 2017 01:19

Elimizden ne gelirse yapacağız

Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, kıdem tazminatının işçilerin birikimi olduğunu belirtti.

Paylaş

Can KIRAN
Gebze

Gebze Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, kıdem tazminatının işçilerin birikimi olduğunu belirterek “Bu yasanın çalışanlara neler getireceği bilinirse herkes karşı olur” dedi.

Türk-İş’in tazminat konusunda mevcut haklardan geri gidilmemesini kırmızı çizgi ilan ettiğini hatırlatan Akyüz, “Fakat ilerleyen süreçte sendikalar 30 güne kendilerini endekslediler. Bu 30 günü kurtardık diye bir söylem olursa bu kimseyi tatmin etmeyecektir. Çünkü bu 30 günü giydirilmiş maaş üzerinden değil de çıplak maaş üzerinden hesaplayacaklar. Dolayısıyla 30 gün olacak size 15 gün. Ayrıca mevcut durumda tazminatı son günkü aylığımız üzerinden alırız. Gelecek olan durumda bunu dönemsel aylık üzerinden hesaplayacaklar. Bunların hepsini hesaplayınca gün sayısı 10’a düşüyor” uyarısında bulundu. “Bir gün dahi çalışsanız kıdem tazminatınız olacak” aldatmacasına da kanılmamasını isteyen Akyüz, “Kıdem tazminatı sadece alacağımız para meselesi değildir. Kıdem tazminatı aslında işçinin güvencesidir. Kıdem tazminatı korkusu olmayan işveren istediği gibi işçi atar” dedi. Akyüz, hem Petrol-İş hem de Gebze Sendikalar Birliği olarak kıdem hakkının gaspının önüne geçebilmek için “ellerinden ne gelirse yapacaklarını” ifade etti. 

Sürekli uzatılan OHAL’e de tepki gösteren Akyüz, “Sendikalaşma eylemleri, grevler OHAL gerekçesiyle bir bir yasaklanıyor. OHAL bir an önce kaldırılmalıdır” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Tek güvenceyi elimizden alacaklar

SONRAKİ HABER

Patronların alkışladığı fon bizim yararımıza olabilir mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...