05 Temmuz 2012 13:12

Ankaralı bir aydır kirli su içiyor

Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Ankara Şubesi, bir aydır Ankara içme suyunun kirli olduğu halde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı’nın bunu kamuoyuyla paylaşmadığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Ankara İl Halk Sağlığı Laboratuvarının analizine göre hazırlanan resmi raporda, içme suyunda yas

Ankaralı bir aydır kirli su içiyor
Paylaş

KAMUOYUNU BİLGİLENDİRİN

ASKİ, Büyükşehir Belediyesi ya da Sağlık Bakanlığı’nın herhangi bir açıklama yapmadığını vurgulayan Şube Başkanı İbrahim Akyürek, “Amacımız bir karış suda fırtına koparmak değil yetkilileri göreve çağırmaktır” dedi. Şube İkinci Başkanı Erkin Etike ise, 17 Şubat 2005 tarihli ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’ hükümlerine atıf yaparak, yönetmeliğin, insan sağlığı için herhangi bir risk oluşması durumunda, düzeltici önlemlerin alınmasını ve ihlalin ciddi boyutlarda olması halinde de tüketiciler bilgilendirilmesini öngördüğünü söyledi.

Bu yönetmelik doğrultusunda yetkili kurumların sorumluluk almayarak açıklama yapmadığını söyleyen Etike, Sağlık Bakanlığı’nı, “Saptadığı bu kirliliği kamuoyuna açıklamaya”, Büyükşehir Belediyesi’ni de “Su kalitesini iyileştirmek için gerekli müdahaleleri yapmaya” çağırdı.

Erkin Etike, suda yüksek miktardaki alüminyumun özellikle sinir sistemi hastalıklarına yol açtığını, çocuklarda hafıza kaybı, öğrenme güçlüğü gibi ciddi sonuçlar doğurduğunu, kronik böbrek rahatsızlığı olanların durumlarını kötüleştirdiğini ifade etti. Etike, ayrıca vücutta alüminyum birikmesinin, çeşitli kemik hastalıklarına, eklem ağrılarına kanda eritrosit yapımında bozulmaya ve bağışıklık sisteminde hasara yol açtığı da söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hakları için örgütleniyorlar

SONRAKİ HABER

Öldürene değil, hesap sorana soruşturma!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...