26 Mayıs 2017 23:13

Bizlere düşen kazanılmış mevzileri korumak

Tez Koop-İş Giresun Şube İdari Sekreteri Tarık Sayın, ciddi bir karşı koyuş örgütlenemezse kıdem tazminatının patronların kasasına akacağını söyledi.

Paylaş

Tez Koop-İş Giresun Şube İdari Sekreteri Tarık Sayın, ciddi bir karşı koyuş örgütlenemezse kıdem tazminatının patronların kasasına akacağını söyledi.

Patronlar için işçileri daha fazla sömürmesinin ve kuralsız çalıştırmasının devletin yasalarıyla daha kolay ve güvenceli olduğunu dile getiren Sayın, tek adam rejiminin bu saldırıların daha rahat yapılabilmesi için getirildiğine dikkat çekti. Sayın, “Haliyle AKP bu sömürü kanunlarını çıkarmak için tek başına iktidar olmaya devam etmek ve sarsılmaz bir başkanlık sistemi kurmak istiyor. Bu işi kolaylaştırmak için de işçilerin saflarında kutuplaştırma yaratarak, onarılması kolay olmayacak gedikler açıp istediği yasayı çıkarıyor. Bir yandan işçilerin hakları budanırken, diğer yandan dini ve milli duyguları kışkırtılıp, ‘kuşa bak kuşa’ denip, bütün ilgi ve algı başka taraflara çekiliyor. Bir taraftan ‘Büyük Türkiye’ diye kitleleri manipüle ederken, bir taraftan da başta yandaşlar olmak üzere sermaye kesimlerini daha fazla büyütmenin koşullarını yaratmaya çalışıyorlar” dedi. Kazanılmış mevzileri korumanın grev olduğunu söyleyen Sayın, “Bunun da tek yolu da sokaktır. Sokak yoksa kazanım da hak da yoktur” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

İşçiler ne olacağını bilmeli

SONRAKİ HABER

Patron sürekli işçi atar kimse emekli olamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...