26 Mayıs 2017 19:37

Sözcü çalışanlarından Olgun ve Ulu tutuklandı

Sözcü Gazetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında mahkemeye çıkarılan 3 kişiden Mediha Olgun ve Gökmen Ulu tutuklandı.

Paylaş

Sözcü Gazetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında mahkemeye çıkarılan 3 kişiden Mediha Olgun ve Gökmen Ulu tutuklandı.

Sözcü Gazetesine yönelik 19 Mayıs'ta başlatılan soruşturma ve operasyonlar kapsamında gözaltına alınan Sözcü Gazetesi İnternet Sitesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli ve İzmir muhabiri Gökmen Ulu tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme Sözcü Gazetesi'nin internet sitesi sorumlu müdürü Mediha Olgun ve İzmir Muhabiri Gökmen Ulu hakkında tutuklama kararı verirken Mali işler müdürü Yonca Yücekaleli'yi  serbest bıraktı.

Nöbetçi hakimlik, Mediha Olgun'un "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlamasıyla, Gökmen Ulu'nun ise "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek"ve Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırıya yaradım etmek" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi. Yonca Yücekaleli'nin ise, "örgüt üyesi olduğunu ya da örgüte bilerek isteyerek yardım ettiğine dair başka somut delil elde edilememesi ve kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir delillerin mevcut olmaması" nedeniyle tutuklanması talebinin reddine karar verildi.

Sözcü Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Burak Akbay, İzmir muhabiri Gökmen Ulu, İnternet Sitesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli hakkında geçen cuma günü FETÖ kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlamasıyla gözaltı kararı çıkmıştı. 

'TUTUKLANAN MUHALEFETTİR'

Kararın ardında adliye önünde açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Enis Berberoğlu,  "İki tane kıymetli gazeteci arkadaşımız bugün arkamda gördüğünüz adından başka hiçbir yanı adalet taşımayan  sarayda mahkeme tarafından tutuklandı. Kurulduğu günden bu yana FETÖ denilen örgüte  herkesin yalakalık yaptığı  bir ortamda sesini yükseltme cesaretini gösteren Sözcü gazetesi ve yazarlarına yapılacak en büyük iftira, onları FETÖ'cü ilan etmektir. Daha da ötesi bunun iddianameye geçmesi ve mahkeme tarafından kabulüdür. Hepimiz biliyoruz ki bu sadece bir tiyatrodur. Burada yargılanan muhalefettir. Tutuklanan muhalefettir" dedi.

'BURADA TUTUKLANAN GAZETECİLİKTİR'

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Barış Yarkadaş ise, "Burada tutuklanan gazeteciliktir.Burada kelepçe vurulan halkın haber alma hakkıdır. İki arkadaşımız hiçbir somut delile dayanmayan, inandırıcılığı olmayan gerekçelerle tutuklandılar. Cumhurbaşkanı'nın kaldığı otelin haber olarak yazılması  ve bunun haber olarak duyurulmasından dolayı Cumhurbaşkanı'na suikast suçlaması gibi akla mantığa, hukuka sığmayan bir gerekçeyle şu anda cezaevine gönderiliyorlar" ifadelerini kullandı.

 

 

 

(HABER MERKEZİ) 
 

ÖNCEKİ HABER

Dersimlilerden 'Hukuksuzluğa son verin' çağrısı

SONRAKİ HABER

NBA Player Enes Kanter has arrest warrant issued by Turkey

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...