26 Mayıs 2017 18:57

Diyarbakır’da 3 siyasetçi tutuklandı

Dün Diyarbakır'da gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Feridun Çelik'in de aralarında bulunduğu 3 siyasetçi tutuklandı. 

Paylaş

DTK’de yürüttükleri siyasi faaliyetler nedeniyle gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Feridun Çelik'in de aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik 2011 yılında başlattığı soruşturma kapsamında dün birçok kentte yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 6 Kürt siyasetçi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme İnisiyatifi Yöneticisi İrfan Babaoğlu ve Nurettin Sevim serbest bırakıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Feridun Çelik, Kayapınar Belediye eski Başkanı Mehmet Can Tekin, Tümbel-Sen Diyarbakır Şube eski Başkanı Medeni Alpkaya ve Tülay Özdemir ise tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlikteki sorguların ardından Feridun Çelik, Mehmet Can Tekin, Tülay Özdemir "örgüt kurmak ve yönetmek" iddiasıyla tutuklandı. 

Medeni Alpkaya’nın ise savunmasının ilerleyen saatlerde alınacağı öğrenildi. (DİHABER) 
 

ÖNCEKİ HABER

Yozgat'ın göbeğinde yollar göle döndü

SONRAKİ HABER

Dersimlilerden 'Hukuksuzluğa son verin' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...