05 Temmuz 2012 12:59

İzmir Büyükşehir davası görülmeye başlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin dava bugün görülmeye başlandı.İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu Pervin Şenel Genç, Hilmi Özen, Serdal Selçuk Savcı, Hüseyin Kırmızı, Tülay Azeri,  Süha Sabuktay, Mehmet Sayar, Cafer Konca, Ömer Devrim Ergin, Hakan

İzmir Büyükşehir davası görülmeye başlandı
Paylaş

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu Pervin Şenel Genç, Hilmi Özen, Serdal Selçuk Savcı, Hüseyin Kırmızı, Tülay Azeri,  Süha Sabuktay, Mehmet Sayar, Cafer Konca, Ömer Devrim Ergin, Hakan Say, Sedat Sakur, Ata Karataş, Abdülhalim Cumhur Yazıcı, Alaittin Eraslan, Ferik Faruk Boyacıoğlu, Murat Boyacıoğlu, Gökhan Boğazkesen, Cafer Alt, İsmail Yoğurtçu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Duruşma nedeniyle Adliye önünde yine kalabalık bir grup toplandı. Duruşma başlamadan önce Adliye önünde açıklama yapan Aziz Kocaoglu, “425 gündür tutuklu olan arkadaşlarımız var. O arkadaşlarımızın bir an önce tahliye olmalarını istiyoruz. Desteğe gelen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Cumhurbaşkanı ’ün geçen hafta yaptığı ‘Buradan bir şey çıkmaz’ yorumuna da değinen Kocaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız anlaşılıyor ki dosyayı incelemiş ve kendisinde böyle bir kanaat oluşmuş” dedi.

Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar Aziz Kocaoğlu, Pervin Şenel Genç ve Sait Ersu Hızır, ‘’suç örgütü kurup yönetme’’ ile suçlanıyor. Sanıkların bu suçtan 2 ile 6 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Kocaoğlu için ayrıca ‘’ihaleye fesat karıştırma’’, ‘’edimin ifasına fesat karıştırma’’, ‘’güveni kötüyü kullanma’’, ‘’yolsuzluk ve usulsüzlüğü görmezden gelerek suçu bildirmeme’’, ‘’zincirleme olarak hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma’’, ‘’sahte belge düzenleme’’, ‘’İmar Kanunu’na aykırı inşaat yaptırma’’ suçlamalarıyla toplam 100 ile 249 yıl arasında değişen hapis cezası talep ediliyor.

Mete Atilla Kırdar ile Fatih Yadoğlu’nun mağdur, Cevahir Cem Kiraz ile Kazım Murat Aydın’ın müşteki olarak yer aldığı iddianamede 18’i tutuklu 130 sanık bulunuyor.

TUTUKLU SENDİKACILARA DESTEK

DİSK’e bağlı sendikalar, dava kapsamında yargılanan tutuklu sendikacılarla dayanışmak amacıyla TEKEL durağında toplanarak sloganlarla Adliye önüne yürüdü. Genel-İş üyesi işçilerin yoğun bir şekilde katıldığı eylemde AKP aleyhine sloganlar atıldı.

Adliye önünde bir konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, “Operasyonun ilk gününde yapılanın siyasi bir linç operasyonu olduğunu söylediklerini belirten Ekici, o gün Özel Yetkili Mahkemelere ihtiyaç duyanlar bugün bunları değiştirmeye çalışıyor” dedi.  Belediye-İş ve Tüm Bel Sen Sendikalarının yönetici ve üyeleri de kitlesel bir şekilde adliye önünde yer aldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kürtaj konusunda konuşma hakkı benim

SONRAKİ HABER

Hakları için örgütleniyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...