26 Mayıs 2017 18:43

‘Dünyanın İyiliği’ fotoğraf sergisi açıldı

Yeryüzü Doktorları, başlattıkları beslenme kampanyasına ilişkin karelerin yer aldığı bir fotoğraf sergisi gerçekleştiriyor.

Paylaş

Bugüne kadar 15 bini aşkın gönüllü kadrosuyla, 46’dan fazla ülkede faaliyet gösteren Yeryüzü Doktorları; Somali, Nijer, Yemen gibi insani kriz bölgelerinde "Açlıktan Ölüyorum… Gerçekten!" sloganıyla başlattığı Beslenme Kampanyası’na ilişkin karelerin yer aldığı bir fotoğraf sergisi gerçekleştiriyor. 25 Mayıs tarihinde İstanbul Ünalan Metrosu ve Bursa Şehreküstü Metrosu’nda açılan "Dünyanın İyiliği" adlı fotoğraf sergisinde, Yeryüzü Doktorları’nın yaptığı çalışmaların fotoğraflandığı özel kareler, İstanbulluların ve Bursalıların beğenisine sunuluyor. 

YAŞANANLAR FOTOĞRAFLANDI

Serginin doğuş nedenine dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Yeryüzü Doktorları olarak, insani kriz bölgelerinde Türkiye ve dünyadan gönüllü doktorlar ve bağışçıların desteğiyle beslenme sağlığı merkezleri kurduk, kurmaya da devam edeceğiz. 2012’den beri 9 Beslenme Sağlığı Merkezimizde 114 bin 966 kişiye birinci basamak sağlık hizmetleri sunduk, 27 bin 900 kişinin ise uyguladığımız beslenme tedavisi ile hayatını değiştirdik. Malnutrisyonlu, yani bir deri bir kemik kalarak açlıktan ölmek üzere olan insanları, özellikle savunmaya en muhtaç emzirme dönemindeki anne ve çocukları 3-6 aylık özel terapötik tıbbi beslenme tedavisiyle hayata döndürdük. İyilik ve sağlık yolunda verdiğimiz bu mücadele, yaşadığımız anlardan oluşan kareleri insanlarla paylaşma ihtiyacı hissettirdi. İyiliğin gözlerde yaşattığı umuda tanıklık edeceğiniz ‘Dünyanın İyiliği’ adlı sergimize, İstanbulluların ve Bursalıların teşrifinden büyük memnuniyet duyacağız” dedi.

Ünalan ve Şehreküstü metro İstasyonlarında başlayan fotoğraf sergisi, 31 Mayıs tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nokta dergisinin eski yöneticisi Murat Çapan tutuklandı

SONRAKİ HABER

Aksu: Diyarbakır önce karpuzla sonra terörle anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...