26 Mayıs 2017 17:23

‘Mülteci sorunu için Göçmen Bakanlığı şart’

Ankara’da düzenlenen Mülteci Dostu Belediyeler Konferansında, sığınmacıların sorunları ve yerel yönetimlerin sürece katkısı tartışıldı.

Paylaş

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğince (SGDD), Ankara’da düzenlenen Mülteci Dostu Belediyeler Konferansında, sığınmacıların sorunları ve yerel yönetimlerin sürece katkısı tartışıldı. Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katıldığı konferansta, Türkiye’den 80’i aşkın belediye ve Avrupa’dan 10’dan fazla kardeş belediye yer aldı.   

Konferansta konuşan SGDD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Gitmez, belediyelerin konuyla ilgili devreye girmesi gerektiğini söyleyerek “Son 6 ay içinde Avrupa’da birkaç kentte bulundum ve mülteci dostu belediyelerin geliştirilmesi konusunda heyecanlı toplantılara tanık oldum” dedi. 

Konferansta yapılan konuşmalarda mülteci poltikalarına ilişkin bir dizi eleştiri ve öneri de gündeme geldi. Konferansa panelist olarak katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, palyatif çözümler yerine bir Göçmenler Bakanlığı kurulması gerektiğini söyledi. Kılıç, sorunun kapsamının sadece Suriyeli sığınmacılarla sınırlı olmadığını ifade ederek kurulması gereken Göçmen Bakanlığının iç göç, entegrasyon ve dış ülkelerdeki Türkiyeli göçmenlerin sorunlarıyla da ilgilenmesi gerektiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Anadolu lisesinde hatim duası etkinliği

SONRAKİ HABER

Yola döşenen EYP patlatıldı: 1 ölü, 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...