Schneider işçileri: Şişecam işçisi yalnız değildir

Çiğli OSB'de kurulu Schneider Elektrik'te çalışan işçiler grevleri yasaklanan Şişecam işçilerine destek amacıyla eylem yaptı.

26 Mayıs 2017 13:30
Paylaş

Çiğli Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan Schneider Elektrik işçileri, Bakanlar Kurulu tarafından grevleri yasaklanan Şişecam işçilerine destek olmak için fabrika önünde basın açıklaması yaptı. İşçiler sık sık, "Şişe cam işçisi yalnız değildir" , "Yaşasın sınıf dayanışması" ve "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganları atarak cam işçilerinin mücadelesine destek verdi.

İşçiler adına açıklama yapan İşyeri Komitesi Üyesi Raşit Ekin, Bakanlar Kurulunun "milli güvenliği" bozduğu gerekçesi ile grevi yasakladığını hatırlatarak "Görülen o ki AKP, konfederasyon, sendika ve işkolu ayrımı gözetmeksizin grev hakkımıza saldırıyor. Hükümet son dönemde biz metal işçilerinin de grevlerini bakanlar kurulu kararıyla erteleme adı altında yasaklamıştı. Bütün bu gelişmeler AKP hükümetinin patronlara hizmet için her türlü hakkımızı gasp etmekten geri durmayacağını gösteriyor" dedi.

Anayasal hak olan grev hakkının uydurma nedenler ile işçinin elinden alınmasının hukuk dışı olduğunu ifade eden Ekin, "Metal işçileri olarak grev hakkını ayrımsız tüm işçilerin özgürce kullanabilmesini istiyoruz. Grev hakkına yönelik emek düşmanı kararları şiddetle kınıyor, grev yasaklarının derhal kaldırılmasını talep ediyoruz. Grevi yasaklanan Şişecam işçi kardeşlerimizin yanındayız" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

NATO Zirvesinden geriye çelişkiler kaldı

SONRAKİ HABER

Şişecam patronu baskıyı artırıyor, işçi geri adım atmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...