26 Mayıs 2017 12:33

ODTÜ Öğrencileri: Gülmen ve Özakça derhal serbest bırakılsın

ODTÜ öğrencileri yaptıkları basın açıklamasıyla Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

ODTÜ Öğrencileri, KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönme talebiyle başalttıkları açlık grevi eyleminin 76. gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın serbest bırakılması çağrısıyla Matematik Bölümü binası önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada, AKP hükümeti tarafından "Allah'ın bir lütfu" olarak nitelendirilen 15 Temmuz Darbe girişiminden bu yana, ülkeyi 'normalleştirmek' adı altında çıkarılan KHK'lerle binlerce emekçinin hukuksuz şekilde işlerinden atıldığına değinildi.

ODTÜ kamuoyuna seslenen öğrenciler, yıllarca çalışıp emek harcayan insanların iftira ve yalan girdabıyla bir gecede işlerinin ellerinden alımmasının ve güvencesizliğe mahkum edilmelerinin adaletsizliğin en büyük göstergeleri olduğu ifade edildi.

Tüm baskıların ve hukuksuzlukların gerekçesi olan OHAL'in kaldırılması ve KHK'lerin geri çekilmesinin gerekliliği de basın açıklamasında vurgulandı.

Basın açıklaması "Nuriye Semih Yalnız Değildir" ve "KHK'ler Gitsin Biz Kalıyoruz" sloganları ardından sona erdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Bacağı kesilen tutukluya tedavi engeli’ iddiası

SONRAKİ HABER

Edirne’de eylem ve yürüyüşler izne bağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa