05 Temmuz 2012 12:32

Hey Tekstil işçileri 145 gündür direnişte

9 Şubat 2012 tarihinden bu yana gaspedilen haklarını aramak için direnen Hey Tekstil işçileri bugün İstanbul’daki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İstanbul Sanayi Odası (ISO )önünde basın açıklaması yaptı.“İşçiler sokakta Bektaşlar villada”, “ISO uyuma Bektaşları koruma” sloganların

Hey Tekstil işçileri 145 gündür direnişte
Paylaş

“İşçiler sokakta Bektaşlar villada”, “ISO uyuma Bektaşları koruma” sloganlarınını atıldığı eylemde basın metnini 145 gündür direnen Hey Tekstil işçileri adına Melek Sönmez yaptı.

Yıllardır Hey Tekstile emek verdiklerini, 145 gündür hakları için fabrika önündeki bekleyişlerine devam ettiklerini değinen Sönmez, “Bu 145 gün içinde bir çok yetkilinin kapısını çaldık ve hala sonuç bekliyoruz” dedi.

Sönmez, hem devletin hem de sanayi odaları ve patronların yakınen tanıdıkları ve destekledikleri Hey Tekstil patronu Aynur Bektaş’ın çalıştırdığı 4500 işçinin neredeyse hepsini yıllarca ağır koşullarda çalıştırdığını söyleyerek, “Sonuç olarak hiçbir işçinin hakkını vermeden, hatta hiçbir açıklama yapmadan kapı önüne koymuştur. İstanbul’daki fabrikasında çalışan 420 Hey Tekstil işçileri olarak bizleri de 9 Şubat tarihinde 4 aylık ücretlerimiz ve 15-20 yıllık tazminatlarımız verilmeden işimize son vermiştir” açıklamasında bulundu.

İHRAÇ EDİN

İşçiler, Aynur Bektaş’ın hem TOBB’dan hem de ISO’dan bir an önce ihraç edilmesi talebinde bulundu. İşçiler adına TOBB Plaza İdari Amiri Yusuf Albayrak’la gürüşen Hakan Oğuz, yetkili bir kişinin olmadığını, basın metninin Ankara gönderilerek Aynur Bektaş ile ilgili taleplerinin iletileceğini söyledi. ISO yetkilileri ise Aynur Bektaşın ihraç edilebilmesi için mahkeme kararını beklediklerini, bu kararın verilmesiyle beraber Aynur Bektaşın ISO’dan ihraç edileceğini belirti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hazırlık öğrencilerinin eylemleri sürecek

SONRAKİ HABER

Borsaya da grev yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...