Grevdeki Form Mukavva işçileriyle sınıf dayanışması

Türk-İş ve DİSK üyesi işçiler, grevdeki Selüloz-İş üyesi Form Mukavva işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

26 Mayıs 2017 09:55
Paylaş

Grevdeki Selülöz-İş üyesi Form Mukavva işçilerine dayanışma ziyaretinde bulunan Türk-İş ve DİSK üyesi işçiler destek mesajları verdi.

İzmir Torbalı Ayrancılar’da bulunan Form Koruyucu Ambalaj fabrikasında patronuyla fabrikada örgütlü Türk-İş’e bağlı Selülöz-İş Sendikası arasındaki 3. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki uyuşmazlıktan dolayı başlayan grev 3. gününde. Patronun düşük ücret dayatması nedeni ile gerçekleşen grev tam katılımla sürerken, grevdeki Form Mukavva işçileri ile dayanışma ziyaretleri de başladı.

‘İMPO İŞÇİLERİ FORM İŞÇİLERİNİN YANINDA’

İşçileri, yine Ayrancılar bölgesinde bulunan Selülöz-İş üyesi olan Süperpak işçileri, TEKSİF üyesi Yatsan işçileri ve DİSK Birleşik Metal-İş üyesi olan İmpo Motor işçileri ziyaret ederek sınıf dayanışmasında bulundu.

Burada konuşan İmpo Motor Baştemsilcisi Ozan İncedere, “OHAL koşullarında KHK’lerle bir kişinin dudağından çıkan sözlerle hayatımız çalınırken bu kararı almış olmanız hepimiz açısından önemlidir. Bu grevin sonucu ne olursa olsun siz bu bölgede grevin olabileceğini gösterdiniz. Şunu bilin ki İmpo işçileri Form işçilerinin yanındadır” dedi.

‘ŞİŞECAM İŞÇİLERİNİN MEŞRU HAKLARI YOK SAYILDI’

TEKSİF İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy da, Şişecam işçilerinin grevinin ertelenmesine tepki gösterdi. Aksoy, “Şişecam işçilerinin meşru hakları yok sayılmıştır. Oysa işçiler bu ülkenin daha iyi yerlere gelebilmesi için madenlerde, inşaatlarda, metal fabrikalarında canlarını verdiler. Bu yasakçı zihniyeti kınıyoruz. Sizler ekmeğiniz ve geleceğiniz için verdiğiniz mücadelenizle bu bölge açısından bir örnek konumdasınız. Form Mukavva işçilerinin sonuna kadar yanındayız. Talepleriniz gayet insani taleplerdir. İşveren bir an önce masaya oturarak bu duruma son vermelidir. Sizinle anlaşmaya varmazsa sesinizi tüm kamuoyuna duyurmak için hareket edeceğiz. Yalnız kalmayacaksınız” dedi.

Türk-İş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım da şunları söyledi: “Siz bu fabrikanın cirosunun yarısını istemiyorsunuz. Amerikan sermayeli işveren vekiline buradan çağrı yapmak istiyorum. İşçilerin taleplerine kulak verin. Sizleri uzlaşmaya davet ediyoruz. Sizin talepleriniz insanca yaşayabilmek ve zorunlu ihtiyaçlarınızı gidermek için. Talepler yerine getirilmezse Türk-İş’e bağlı 34 sendikanın tamamını buraya getiririz” dedi.

FABRİKADA ÜRETİM TAMAMEN DURDU

TİS süreçleri anlaşmazlıkla sonuçlanan Form Mukkavva Fabrikasında toplamda 6 maddede uzlaşma sağlanamadı. Ücret ortalamasının 1500 lira civarında olduğu fabrikada, sendika ve işçiler 450’şer lira zam isterken patronun teklifi 175 lirada kaldı. İşçiler, ayrıca fazla mesailer için yüzde 100 zam talebinde bulunurken patronun önerisi yüzde 60. İşçiler, 120 gün ikramiye talebinde isterken patronun önerisi bu talepten uzakta. Fabrikada çalışan 43 işçinin 40’ı greve çıkarken 3 işçi de yasal zorunluluk nedeniyle fabrika içerisinde. Fabrikada, üretim tamamen durmuş durumda. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sözcü soruşturması adliye önünde protesto edildi

SONRAKİ HABER

Zeynep Altıok tutuklu öğrencileri ziyareti etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...