05 Temmuz 2012 12:17

Kadın meclisi doğa katliamını yerinde gördü

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu, HES çalışmaları ile doğanın nasıl katledildiğini yerinde görmek için Kadın Meclisi ile birlikte Turnalık-İkidere’de yapılan HES bölgesine gezi düzenledi.Vosvos şenliği için gelenlerin de katıldığı gezide şaşkınlık ve kızgınlık duyguları gizlenemedi.Platform üyelerind

Kadın meclisi doğa katliamını yerinde gördü
Paylaş

Vosvos şenliği için gelenlerin de katıldığı gezide şaşkınlık ve kızgınlık duyguları gizlenemedi.
Platform üyelerinden Ertuğrul Gazi Gönül, Zekayi Sağra ve Kadın Meclisi’nden İnci Akyıldız’ın değerlendirmelerde bulunduğu gezide, şirket çalışanları bölgeye girişi yasaklamak istese de başarılı olamadı.

Kesilen ağaçların oldukça çok olması tepkiye neden olurken, tünel açılan bölgede tünelden çıkarılan kirli suyun (maden karışımlı) küçük bir havuza alınmasının bir göstermelik olduğu belirtildi. Platform Üyesi Ertuğrul Gazi Gönül, “Kirli su doğrudan dereye bırakılıyor, kesilen ormanın uzunluğu üç kilometre dolayında, göl buranın büyük bölümünü su altında bırakacak, doğal denge bozulacak. Çambaşı nemlenecek” diye konuştu.

Kadın Meclisi Üyesi İnci Akyıldız ise bu doğa katliamının gelecek için büyük zararlar doğuracağını belirtti.
(Ordu/EVRENSEL)


DANIŞTAYDAN ‘DUR’ KARARI

Fatsa Bolaman Irmağı’nda yapılan Atilla I-II HES için açılan davada Ordu İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu karar daha sonra bozuldu. Fatsa Derelerin Kardeşliği Platformu davayı Danıştaya taşıdı. Danıştay HES için yürütmeyi durdurma kararı verdi.

ÖNCEKİ HABER

Şimdilik bir çocuğun doğumu müjdelendi

SONRAKİ HABER

Hazırlık öğrencilerinin eylemleri sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...