26 Mayıs 2017 02:59

NBA'de finalin adı bir kez daha Warriors-Cavs

Cleveland Cavaliers, Boston Celtics'i 135-102 yenerek üst üste 3. kez finalde Golden State Warriors'ın rakibi oldu.

Paylaş

NBA finali üst üste 3. kez Golden State Warriors ile Cleveland Cavaliers arasında oynanacak.

Playoff'ta Doğu Konferansı finalinin 5. maçında Cavaliers, Boston Celtics'i deplasmanda 135-102 yenerek seriyi 4-1 kazandı.

Maça hızlı giren ve ilk periyotta 43 sayı atarak Cavaliers tarihinin Playoff rekorunu kıran deplasman ekibi, bu bölümü 16 sayı önde geçti ve maçta bir daha hiç arkasına bakmadı. Devre 75-53, 3. periyot ise 109-74 Cavs'in üstünlüğüyle tamamlanınca as oyuncular son periyodu dinlenerek geçirdi.

LEBRON JAMES, JORDAN'I GERİDE BIRAKTI

Son şampiyonda LeBron James, 18'de 13 isabetle 35 sayı kaydetti ve Michael Jordan'ı geride bırakarak Playoff'ta tüm zamanların en skorer oyuncusu oldu. James 35 dakika sahada kaldığı maçta istatistiklerine 8 ribaunt 8 asist 3 top çalma ve 1 blok ekledi. James, üst üste 7. kez NBA finaline yükselerek yalnızca '50 ve 60'lar dönemi Boston Celtics oyuncularının(Bill Russell, Sam Jones, Tom Heinsohn, Frank Ramsey, K.C. Jones, Bob Cousy) bulunduğu listedeki ilerleyişini sürdürdü.

4. maçın yıldızı Kyrie Irving akşamı 24 sayı 7 asistle tamamladı. Kevin Love 15 sayı 11 ribaunt 3 asist 4 top çalma 1 blokla oyunun her alanına katkı yaparken kenardan gelen Deron Williams da 6'da 5 isabetle 14 sayı attı.

Celtics'te ise 23 sayı kaydeden Avery Bradley ayakta kalabilen tek isim oldu.

AYNI TAKIM ARASINDA ÜST ÜSTE 3. FİNAL: NBA TARİHİNDE BİR İLK

Bu sonucun ardından Cavaliers, finale 12 galibiyet 1 mağlubiyetle yükselmiş oldu. Finaldeki rakibi Golden State Warriors'ın bileğini bükebilense yok.

Final serisi haftaya Perşembe günü başlıyor. Seride ev sahibi avantajı Golden State Warriors'ta olacak.

İki takım üst üste 3. kez finalde karşılaşıyor. Bu, NBA tarihinde bir ilk.

Warriors-Cavs arasındaki ilk final serisini 2015'te Stephen Curry ve arkadaşları 4-2'yle kazanmıştı. Cavaliers'ta Kevin Love serinin tamamında sakatlığı sebebiyle oynayamamıştı. Kyrie Irving ise ilk maçta sakatlanmış ve kalan maçlarda yer alamamıştı.

Geçtiğimiz yılki seride Warriors 3-1 öne geçmiş buna rağmen Cavs, NBA finalleri tarihinde bir ilke imza atarak 3-1'den geri dönüp şampiyon olmayı başarmıştı.

FAVORİ WARRIORS

Normal sezonda iki takım arasında oynanan maçlarda Cleveland evinde 109-108 kazanmıştı. Golden State'in sahasındaki maçta ise ev sahibi rakibine şans tanımamıştı: 126-91.

Final öncesi bahis şirketlerinin favorisi Warriors. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Alman Büyükelçi Deniz Yücel’i ziyaret edecek

SONRAKİ HABER

Kezban Saçılık: Canım yanmadı çünkü yüreğim çok acıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...