25 Mayıs 2017 23:47

Bakırköy’ün yeşil alanları tehlikede

Meslek Odaları, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin de içinde olduğu araziye en az 10 katı büyüklüğünde inşaat yapılabileceğini açıkladı.

Paylaş

Meslek Odaları, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin de içinde bulunduğu araziye en az 10 katı büyüklüğünde inşaat yapılabileceğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin de yer aldığı yaklaşık 1 milyon metrekarelik alana yönelik yaptığı imar planı değişikliğinin ardından, meslek odaları süreçle ilgili bilgi vermek üzere toplantı düzenledi. 

‘RANTI ÇOK YÜKSEK BİR BÖLGEDE YER ALIYOR’

Mimarlar Odası Trakya Bölge Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, arazinin kentin en değerli bölgelerinden biri olduğunu söyleyerek, “İmar rantının İstanbul’da çok yüksek olduğu bölgelerin, ulaşım akslarının ortasında bir alan. Kentin merkezinde ormanlarıyla kentin nefes alabileceği bir alan. Bu anlamda çok önemli bir kent parçası” diye konuştu. “Burada en az 5 bin yataklı bir şehir hastanesi planlayabileceklerini düşünüyoruz. 5 bin yataklı bir yer bu bölgeye yaklaşık 40 bin kişinin girip çıkması demektir” diyen Fazlıoğlu, proje ile ilgili süreçlerin şeffaf yürütülmediğini, gerekli bilgilendirmelerin yapılmadığı eleştirisinde bulundu. 

Fazlıoğlu, “Bu büyüklükte hastanelere kentin içinde ihtiyaç yok. Yeşilin içerisinde hep birlikte kullandığımız, spor da yapabildiğimiz, kamusal sağlık hizmeti veren 2 bin yataklı bir sağlık hizmeti var. Buradaki hastaların çoğu uzun vadeli tedaviye ihtiyaç duyan hastalar. Onlar için yeşil alan çok önemli. Buradan siyasal iktidara sesleniyoruz, Burayı iyileştir, teknolojinin ve tıbbın gerekleri ile donat. Ancak kamusal sağlık hizmeti olarak İstanbul halkına hizmet vermeye devam etsin” dedi.   Bakırköylülerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, izleyiciler arasından söz alan Emekli Orman Mühendisi Yüksel Erdoğan’ın “Yeşil alanlarımıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkmak zorundayız’’ sözleri salondan büyük alkış aldı.

2015 yılında bu bölgede yer alan ağaçları cinsine, özelliklerine göre tek tek tespit ederek bölgenin ağaç envanterini hazırladıklarını aktaran Türkiye Ormancılar Derneği, Denetleme Kurulu Üyesi Yüksel Erdoğan, içlerinde anıt ağaçlardan meyve ağaçlarına kadar 17 bin 685 ağaç tespit ettiklerini söyledi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kulp'taki cinsel istismar davasında 11 tahliye

SONRAKİ HABER

Tüllüşah’ı koruyabilecek miyiz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa